Annonce
Sport

Skuffet landstræner: Vi tabte til Norge i vores hoveder

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Klavs Bruun Jørgensen mener, at det danske landshold primært tabte til sig selv i VM-kampen mod Norge.

Da først fejlene begyndte at indfinde sig, satte de sig i spillernes hoveder, og derfor satte de danske håndboldkvinder en stor føring over styr og tabte mod Norge ved VM søndag eftermiddag.

En dybt skuffet landstræner Klavs Bruun Jørgensen erklærer, at hans hold langt hen ad vejen selv var skyld i nedturen. Danmark førte 5-0 efter fem minutter, men formåede ikke at fastholde initiativet.

- Det virker, som om at når vi laver en enkelt fejl, som man jo gør i en håndboldkamp, så lægger man en sten i rygsækken. Jo flere fejl, du laver, jo tungere bliver rygsækken, og så er det svært at spille håndbold.

- Jeg synes ikke, Norge kom med noget, vi ikke var forberedt på. Vi tabte kampen heroppe. Det er noget, vi slås med, siger Klavs Bruun Jørgensen og peger med en strakt finger på sit hoved.

Landstræneren begræder også, at hans mandskab slet ikke fik nok ud af fire norske udvisninger undervejs.

- En ting er, at vi godt ved, at Norge har et godt forsvar og en dygtig målmand. Men når vi så har overtalssituationer, skal vi være bedre til at udnytte dem.

- Jeg synes faktisk, at det har været en kvalitet hos os, at vi har været gode i overtal, men det var vi bestemt ikke i dag (søndag, red.). Det blev afgørende, når vi tabte med tre mål, lyder det fra landstræneren.

Nederlag til Sydkorea og Holland tidligere på dagen betød ellers, at Danmark kunne spille sig i semifinalen med tre sejre i mellemrunden. Nu virker dansk deltagelse i medaljekampene urealistisk.

- Alt flaskede sig for os. Derfor gør det ekstra ondt, at vi har skudt os selv i foden, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce