Annonce
Sport

Skuffet Mario Simioni: Vi skulle have scoret fire eller fem mål

Mario Simioni mente, at hans hold fortjente sejren i pokalnederlaget til Frederikshavn. Arkivfoto: Jacob Schultz

SønderjyskE fik ikke titlen med hjem, som holdet kom efter. Det var der stor skuffelse over efter kampen. Mario Simioni mente, at holdet havde rigeligt med chancer til en komfortabel sejr.

Skuffelse: Blikkene var tomme og rettede sig primært ned i jorden efter SønderjyskE's semifinalenederlag til Frederikshavn fredag aften ved Final 4. Skuffelsen var enorm efter en kamp, hvor SønderjyskE egentlig præsterede til at vinde, men hvor chanceudnyttelsen manglede.

Derfor fandt træner Mario Simioni også ret klare ord efter kampen.

- Jeg ved ikke, hvad kommentatorer, journalister og fans kan finde på at sige, men hvis de siger noget andet, end at vi fortjente sejren, så har de ikke forstand på hockey. Vi havde mange store chancer, og vi skulle have scoret fire eller fem mål i stedet, sagde Mario Simioni.

Annonce

"Bedre end mod Aalborg"

Mario Simioni havde udover chanceudnyttelsen dog mange roser til sit hold, som han også efter kampen fortalte skulle være stolte over præstationen.

- Jeg synes, at vi spillede endnu bedre i dag end mod Aalborg i fredags. Vi havde så meget puckbesiddelse. Jeg kan ikke huske en eneste gang i kampen, hvor de var inde i vores zone mere end højest 15 sekunder, mens vi havde perioder på to minutter, hvor de ikke kunne få pucken ud, sagde Mario Simioni.

De lange puckbesiddelser i Frederikshavns zone resulterede dog kun i et enkelt mål, da Rod Pelley i 2. periode udlignede til 1-1 kort efter Frederikshavns føringsmål. Målscoreren selv var også ærgerlig over de mange misbrugte chancer.

- Vi er selvfølgelig skuffede. Vi kom for at vinde. Vi havde rigtig gode chancer specielt i 1. periode, og jeg vil ikke pege fingre ad nogen, fordi det sker for os alle en gang imellem, men det kunne have givet en helt anden kamp, hvis vi havde udnyttet de chancer, sagde holdkaptajn Rod Pelley efter nederlaget.

Roser til Talansky

Målmand Patrick Galbraith stod også en stor kamp, men måtte altså se sin kollega i den modsatte ende overstråle ham. Han var imponeret over Talanskys præstation.

- Vi er skuffede. Jeg synes, at vi havde den rigtige indstilling. Vi kiggede ikke fremad, men havde fuldt fokus på Frederikshavn, og det var bare to gode hold, der mødtes, og som begge spillede godt. Det er marginaler, der afgør det. Vi har masser af chancer, men man må også bare give kredit til deres målmand, siger Patrick Galbraith.

Mario Simioni valgte efter kampen med det samme at fokusere på, hvad holdet kunne tage med videre, og her mente han helt bestemt, at der var en god læring for spillerne inden slutspillet.

- Nu ved spillerne, hvordan det bliver i slutspillet. Det er en stor læringskurve, og det her var et godt step på vejen til at blive klar. Spillerne vil helt sikkert ikke ønske at føle på samme måde igen, og det er den sult efter at vinde, som er så afgørende, sagde Mario Simioni.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce