Annonce
Tønder

Skulderklap til Det Blå Gymnasium: Får tildelt tre mesterskaber i rap

Tønder Sport og Fritidscenter plejer at emme af liv og glade dage under afviklingen af DM i håndbold for handelsgymnasier. Nu er der udsigt til mere liv i de kommende tre år. Foto: Tønder Handelsskole
Det Blå Gymnasium i Tønder har med succes afviklet DM i håndbold for handelsgymnasier i både 2019 og 2020. Nu skal handelsskolen afvikle yderligere tre mesterskaber. Det er jeg vildt stolt over, siger direktør.

TØNDER: Det blå Gymnasium i Tønder har med succes afviklet de to danmarksmesterskaber i håndbold for handelsgymnasier i både 2019 og 2020. Nu har handelsskolerne i Danmark sendt afviklet til Tønder igen: Oven i købet tre år i rap.

- Det er jeg vildt stolt over. Det er dejligt, at det vi gør i Tønder, giver genlyd i resten af Danmark og sætter byen på landkortet, siger direktør for handelsskolen og Det Blå Gymnasium, Carsten Uggerholt Eriksen.

Når mesterskabet afvikles tiltrækker det i omegnen af et halvt tusinde deltagere fra hele landet til Tønder. Det skaber liv - ikke bare i Tønder Sport og Fritidscenter - men også i byens gader og butikker.

Annonce

Sætter Tønder på landkortet

Carsten Uggerholt Eriksen fortæller, at der generelt er mange og store roser til Det Blå Gymnasium for afviklingen i de fire haller, der ligger et stenkast fra bykernen. Det er et særsyn og ikke noget, andre byer kan præstere.

- Det kan kun afvikles i Tønder. Vi har fået mange gode tilbagemeldinger fra deltagere fra hele landet og byens butikker, lyder det selvsikkert fra direktøren, der fortæller, at da han var blevet spurgt, om handelsskolen igen ville stå for afviklingen, havde han sagt ja på den betingelse, at det så gjaldt for tre år i træk. Dermed kan man sikre, at erfaring og knowhow ikke går tabt. Den betingelse blev godtaget af landets øvrige handelsskoler.


Det er dejligt, at det vi gør i Tønder, giver genlyd i resten af Danmark og sætter byen på landkortet.

Carsten Uggerholt Eriksen, direktør for Tønder Handelsskole og Det Blå Gymnasium


Handelsskolen tjener som sådan ikke penge på arrangementet. De forskellige skoler betaler et gebyr for at sende deltageren til Tønder. Pengene dækker lige akkurat udgifterne - til gengæld vinder Tønder by på både positiv omtale og menneskemylder. Desuden har deltagerne igen og igen givet udtryk for, at rammerne i Tønder er perfekte til mesterskabs-afviklingen.

- Det er fedt at sætte Tønder på landkortet, siger Carsten Uggerholt Eriksen, der modtog den glædelige besked torsdag formiddag. Over middag var begejstringen stadig til at tage at føle på:

- Jeg har ikke fået armene ned endnu.

Carsten Uggerholt Eriksen, direktør på Det Blå Gymnasium, er stolt og beæret over, at skolen tre år i træk skal stå for afviklingen af DM. Foto: Mads Grinderslev
Annonce

Frivillige TMT-hjælpere

Sammen med de mange frivillige fra TMT-staben står det Blå Gymnasium klar til afviklingen af mesterskaberne i både 2022, 2023 og 2024.

Under mesterskabet er deltagerne indkvarteret på vandrehjemmet og på handelsskolen, hvor holdene får tildelt klasseværelser som indkvartering. Carsten Uggerholt Eriksen forsikrer, at både Tønder Sport og Fritidscenter og vandrehjemmet allerede er booket til afholdelsen af mesterskabet til næste år.

Til næste år skal DM i håndbold for handelsgymnasier afvikles i dagene 8. og 9. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce