Annonce
Kolding

Skulpturer skyder op på Marina Syd: Den første er klar

Det her er den første af flere midlertidige skulpturer, som vil dukke op ved Marina Syd de kommende år. Foto: Kolding Kommune

Fjordens Træ hedder skulpturen, som er lavet af drivtræ. Nyt kunstværk vil blive tilføjet ved Marinaen hvert af de kommende år.

Kolding: En midlertidig, interaktiv træskulptur er dukket op på Marina Syd, hvor kunstneren Johannes Rannes fra designbureauet Ny Dansk Bølge har skabt et værk af grene og kviste, som er samlet op langs strandene rundt om fjorden.

Skulpturen står på arealet mellem den gamle, røde bygning og havnebassinet på Marina Syd. Det interaktive består i, at børn og voksne er meget velkomne til at hente en spand saltvand i havnebassinet og hælde det ned over skulpturen, hvor vandet vil risle ned på forskellig vis og hjælpe nedbrydningsprocessen på vej.

- Træet er allerede ved at forvitre, og vejrets påvirkning, regn og sikkert også insekter og småplanter vil hjælpe processen på vej. Vi vil gerne gøre opmærksom på naturen som en vigtig del af den nye Marina City, fortæller Johannes Rannes.

Annonce

Marina City

Kolding Kommune er i gang med planlægningen af havnebydelen Marina City på sydsiden af Kolding Fjord.

Her skal der bygges boliger og Danmarks største marina udenfor hovedstadsområdet med 1000 bådpladser.

Antallet af boliger er ikke besluttet endnu.

Salg af byggerettigheder skal efter planen starte i år, og bygge- og anlægsprojekter påbegyndes næste år.

Den nye marina skal tages i brug i 2021.

Udstilling

Det er Kolding Kommune, der har engageret Ny Dansk Bølge fra Kolding til at skabe den midlertidige installation. Ambitionen er, at der hvert år fremover skal tilføjes en ny skulptur, som på forskellig vis skal pege frem mod Koldings nye maritime bydel, oplyser projektchef for Marina City, Torben Gade.

Hen over sommeren vil der også være en udstilling på Marina Syd, som fortæller om planerne for Marina City. Her vil man bl.a. kunne se nogle af de tegninger, som landskabsarkitekter netop nu er i færd med at lave for udearealerne i Marina City.

Udstillingen findes i kommunens mobile container, der står overfor havnekontoret, og den er åben i dagtimerne mandag til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce