Annonce
Kolding

Skulpturer skyder op på Marina Syd: Den første er klar

Det her er den første af flere midlertidige skulpturer, som vil dukke op ved Marina Syd de kommende år. Foto: Kolding Kommune

Fjordens Træ hedder skulpturen, som er lavet af drivtræ. Nyt kunstværk vil blive tilføjet ved Marinaen hvert af de kommende år.

Kolding: En midlertidig, interaktiv træskulptur er dukket op på Marina Syd, hvor kunstneren Johannes Rannes fra designbureauet Ny Dansk Bølge har skabt et værk af grene og kviste, som er samlet op langs strandene rundt om fjorden.

Skulpturen står på arealet mellem den gamle, røde bygning og havnebassinet på Marina Syd. Det interaktive består i, at børn og voksne er meget velkomne til at hente en spand saltvand i havnebassinet og hælde det ned over skulpturen, hvor vandet vil risle ned på forskellig vis og hjælpe nedbrydningsprocessen på vej.

- Træet er allerede ved at forvitre, og vejrets påvirkning, regn og sikkert også insekter og småplanter vil hjælpe processen på vej. Vi vil gerne gøre opmærksom på naturen som en vigtig del af den nye Marina City, fortæller Johannes Rannes.

Marina City

Kolding Kommune er i gang med planlægningen af havnebydelen Marina City på sydsiden af Kolding Fjord.

Her skal der bygges boliger og Danmarks største marina udenfor hovedstadsområdet med 1000 bådpladser.

Antallet af boliger er ikke besluttet endnu.

Salg af byggerettigheder skal efter planen starte i år, og bygge- og anlægsprojekter påbegyndes næste år.

Den nye marina skal tages i brug i 2021.

Annonce

Udstilling

Det er Kolding Kommune, der har engageret Ny Dansk Bølge fra Kolding til at skabe den midlertidige installation. Ambitionen er, at der hvert år fremover skal tilføjes en ny skulptur, som på forskellig vis skal pege frem mod Koldings nye maritime bydel, oplyser projektchef for Marina City, Torben Gade.

Hen over sommeren vil der også være en udstilling på Marina Syd, som fortæller om planerne for Marina City. Her vil man bl.a. kunne se nogle af de tegninger, som landskabsarkitekter netop nu er i færd med at lave for udearealerne i Marina City.

Udstillingen findes i kommunens mobile container, der står overfor havnekontoret, og den er åben i dagtimerne mandag til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce