Annonce
Varde

Skulpturvandring i Ølgod satte gang i Lions Club-året

På Ølgod Torv så skulpturvandrings-deltagerne Ulf Johnssons "Utblick". Foto: PR-foto

Ølgod: Efter en vellykket rundtur til skulpturerne i Ølgod har foreningen Lions Club i Ølgod sat gang i 2019/2020-året. Rigmor Bek-Pedersen var guide, og undervejs på turen kunne deltagerne høre hende fortælle om kunstnerne bag skulpturerne og forløbene omkring opstillingen af dem.

Det skriver Kristian Støjberg fra Lions Club i Ølgod i en pressemeddelelse.

- Det var en herlig og anderledes tur rundt i byen for Club-medlemmer og ledsagere, skriver Kristian Støjberg.

I løbet af året har Lions Club i Ølgod en perlerække af arrangementer og aktiviteter på tapetet. Året kommer blandt andet til at byde på sommerspil i skoven for pensionister, tombola og æblesalg. Derudover vil man til dette års nytårskoncert i foreningen kunne opleve kunstnerne Joachim Knop, hans kone Tove Svenningsen og Odense Blæserne.

Operauddannede Joachim Knop er blandt andet kendt fra "Min Søsters Børn"-filmene, "Drengene fra Sankt Petri" og "Anja og Viktor"-filmene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce