Annonce
Esbjerg

Sky Esbjerg-familie indkasserer nyt millionoverskud til svimlende formue

Endnu engang kan Villemoes Holding, personificeret ved Peter Villemoes og hans tvillinger, Christian og Frederik, glæde sig i hovedkontoret i Torvegade. Årets regnskabsresultat endte på plus 63 millioner kroner og egenkapitalen er nu på 622 millioner kroner. Foto: Google Streetview
Villemoes Holding ApS har netop offentliggjort en ny årsrapport, hvor overskuddet før skat landede på knap 63 millioner kroner, hvilket bringer formuen i selskabet op på et for lokale forhold svimlende beløb, nemlig 622 millioner kroner.

Esbjerg: Direktør Peter Villemoes og hans tvillingsønner Christian og Frederik Villemoes går yderst stille med dørene i offentligheden, men familien fortsætter i det stille med at skovle penge ind i deres holdingselskab, og dermed kan familien nu lægge endnu et indbringende år bag sig.

Villemoes-trioens holdingselskab, Villemoes Holding ApS, har således netop offentliggjort årsrapporten gældende for perioden fra den 1. november 2019 til den 31. oktober 2019.

Årets ordinære resultat blev et overskud før skat på 62.727.528 kroner mod et overskud på 60.294.802 kroner for regnskabsåret 2017/18. Årets resultat efter skat blev et overskud på 48.898.628 kroner mod et overskud på 47.011.174 kroner for regnskabsåret 2017/18.

Det bringer formuen i selskabet, som ejes af far og sønner med hver en tredjedel, op på 622 millioner kroner.

Familien ønsker sædvanen tro ikke at udtale til pressen om årsrapporten, men i rapportens ledelsesberetning heddet det, at ”Resultatet af den primære drift har i 2018/19 været tilfredsstillende, idet resultatet som ventet er på niveau med 2017/18.”

Det fremgår også, at resultat af den primære drift forventes at være på samme niveau i 2019/20.

Annonce

Villemoes-familien

Villemoes-familien har over årene og gennem generationer opbygget familiens mangecifrede millionformue, hvis historie kan føres helt tilbage til 1907, da den driftige erhvervsmand og senere politiker Jens Villemoes slog sig ned i Esbjerg.

I løbet af to årtier stiftede han et dampskibsrederi, en kulforretning, flere teglværker og en tømmerhandel. Han blev formand for den lokale handelsstandsforening, siden blev han byrådspolitiker og såmænd også landstingsmand for Venstre. I perioden 1945-1947 var Jens Villemoes minister for handel, industri og søfart i Knud Kristensens regering.

Familievirksomheden er gennem årene fortsat i lige linje med først Jens Villemoes'søn, Knud Villemoes. I dag er Peter Villemoes og hans to sønner, Frederik og Christian Villemoes, dermed fjerde generation.

Større overskud på teglværk

Villemoes-familien, der gør det stort i ejendomsinvesteringer med nogle af de meste centralt beliggende ejendomme i Esbjerg, har efterhånden opbygget en samlet portefølje på omkring 900 millioner kroner. De samlede gældsforpligtelser i selskabet beløber sig til 241 millioner kroner.

Villemoes-familien ejer flere end 100 ejendomme beliggende i Esbjerg, Varde, Ribe og København med et primært fokus på erhvervsejendomme. På Torvet i Esbjerg ejer familien for eksempel fire ud af syv ejendomme, og familien ejer bygningen, der huser Hotel Scandic i Strandbygade, men den gør det også i særlige boligejendomme med flere eksklusive lejligheder samt huse, ligesom man udlejer faciliteter til offshoreindustrien.

Der er også etableret et kreativt kontorfællesskab i det gamle Kosmorama Bio, og på hjemmebanen i Hjerting ejer Villemoes det "nye" Hjerting Bycenter med dagligvarekæden Meny som ankerlejer.

Udover ejendomme ejer og driver familien Villemoes Teglværk, der blandt andet er kendt for at markedsføre de berømte Gørding Klinker, som er anvendt til store erhvervsbyggerier i Danmark og udlandet. Teglværket gav i seneste regnskabsår et overskud på 548.388 kroner mod et overskud på 121.603 kroner i fjor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce