Annonce
Erhverv

Skyder han papegøjen? Kvalitetschefen jagter to mand

Karsten Abrahamsen foran en af de robotter, han kan blive nødt til at få flere af, hvis han ikke kan finde flere hænder. Foto: Carsten B. Grubach
Rose Holm A/S mangler hænder og automatiserer efter ny stor ordre.

RØDEKRO: Karsten Abrahamsen er ivrig jæger. Forleden blev der nedlagt fasaner i nærheden af Toftlund. Og ved næste jagt er det vildsvin, der skydes efter i nærheden af Stralsund i Tyskland.

Som kvalitetschef i metalvirksomheden Rose Holm A/S i Rødekro går han i overført betydning efter at skyde papegøjen. Han mangler nemlig arbejdskraft og har dog ikke geværet, men blot fangarmene ude både ved jobcentret i Aabenraa og Arbeitsamt i Flensborg, men har ikke rigtig samme held her som ude på de rigtige jagtmarker.

- Vi har både ufaglærte og faglærte her. Jeg mangler i øjeblikket to mand, og jeg ved godt, at jeg ikke bare sådan lige får en faglært cnc-tekniker, som man i dag kalder industrioperatør, ind på vores treholdsskift, men mindre kan gøre det, siger Karsten Abrahamsen.

Annonce

Rose Holm A/S

Den danske metalvirksomhed Rose Holm A/S blev grundlagt i 1953 og ejes i dag af tredje generation Ann Rose Bokkenheuser, der også er administrerende direktør i virksomheden. Ud over de to danske virksomheder har Rose Holm A/S en afdeling i Richmond, Virginia i USA.

Virksomheden tæller ca. 35 ansatte på de tre højautomatiserede fabrikker, som alle producerer befæstningsløsninger i stål - rullede gevind og bolte. Rose Holm er internationalt førende, når det gælder befæstningsløsninger til både vindindustrien og til fødevareindustrien, hvor man især anvender befæstningsløsninger på varmevekslerfeltet.

- Som minimum skal de nye kunne tale og skrive dansk og have en smule teknisk forståelse, så skal vi nok lære dem det sidste. Jeg har lige ansat en 18-årig polsk mand, men har været nødt til at bruge folk fra skifteholdene på lageret.

Mangel på arbejdskraft betyder, at vi automatiserer endnu mere. Derfor - og vi fordi vi har vundet en større sharepart på tårnbolte til vindmølleindustrien - investerer vi et tocifret millionbeløb i nye maskiner for at kunne følge med.

Porten til Europa

Rose Holm har hovedsæde i Lynge på Sjælland, og filialen på Industrivej i Rødekro, der har 10 ansatte, blev oprindeligt oprettet af logistiske årsager, så man kunne spare tid og penge på den tunge transport ud til det europæiske marked, man bevæger sig på.

- Man ville samle kits til vindmøllebranchen og fandt så ud af at lægge produktionen af fundamentbolte til landbaserede vindmøller og nacelle-bolte til toppen af vindmøllerne offshore her. Så vi er blevet porten til Europa, siger Karsten Abrahamsen.

Dennis Bisgaard, teamleder på robotlinien, viser, at Rose Holm kan producere både store og små bolte. Foto: Carsten B. Grubach

- Det giver god mening - også fordi meget af overfladehandlingen foregår i Tyskland og Holland, og meget af det stål, vi køber, kommer fra Italien og Spanien. Så mens vi koncentrerer os om vindmøllebranchen til blandt andre Vestas, Siemens og Nordex, producerer man bolte til pladevarmevekslere på Sjælland til blandt andre Sondex og Alfa Laval.

Mens Rose Holm A/S er på jagt efter flere hænder til produktionen, forsøger man at lette den administrative arbejdsgang.

Jeg mangler i øjeblikket to mand, og jeg ved godt, at jeg ikke bare sådan lige får en faglært cnc-tekniker, som man i dag kalder industrioperatør ind på vores treholdsskift, men mindre kan gøre det.

Karsten Abrahamsen, kvalitetschef, Rose Holm A/S

- Væk med excel-ark og pdf’ere, som har taget meget af tiden. Nu skal vi kun taste emnerne og dataene ind én gang, lyder det med tilfredshed fra kvalitetschefen, der holder øje med, at kravene overholdes til iso-certificeringen og til Apqp4wind, som er et kvalitetsværktøj for vind-industrien, man har indført efter at have skelnet til bilindustrien.

Rose Holm A/S kommer økonomisk helskindet ud af et corona-plaget 2020, hvor man ikke modtog nogen form for hjælpepakker, men blot lod nogle af de i alt 38 ansatte på kontoret arbejde hjemmefra.

Den danske metalvirksomhed er trods manglen på hænder i produktionen således godt rustet til at tage kampen op med branche-giganter som Cupper & Turner i England og Dokka i Norge.Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Sydjylland

Kalder du en flødebolle for en flødebolle?

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Haderslev

Efter dødsulykke i farligt kryds: Nu er der afsat penge til en rundkørsel

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Annonce