Annonce
Esbjerg

Skyderi og brostenskast standser busbetjening i Esbjerg

Ifølge avisens oplysninger har Sydtrafik besluttet at omdirigere bybusruterne i Kvaglund og Hedelundgårdparken efter "skyderier og stenkast" søndag og mandag. Uacceptabelt, siger politisk udvalgsformand.

Esbjerg: Sydtrafik har standset busbetjeningen af en del af Kvaglund-området i Esbjerg grundet skyderi søndag aften og stenkast mandag aften.

Det erfarer JydskeVestkysten fra flere sider.

Sagen bekræftes desuden af Anders Kronborg (S), der er formand for Teknik & Byggeudvalget, under hvem busbetjeningen i Esbjerg Kommune hører.

- Esbjerg Kommune er i gang med at undersøge sagen, og vi ser med stor alvor på situationen. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt. Det er politiets opgave at sikre ro og orden, så busserne kan køre. Vi har ikke så konkrete meldinger endnu ud over, at der skal være skudt med skarpt mod en bybus, siger Anders Kronborg. Han tilføjer, at det efter det oplyste er politiet, der har anbefalet, at buskørslen indstilles i en del af Kvaglund.

- I den forbindelse har min forvaltning taget initiativ til et møde allerede i dag med Sydtrafik, politiet og Esbjerg Kommune med henblik på at få situationen under kontrol og normaliseret hurtigst muligt. Det er vigtigt, at Esbjerg er en tryg by, hvor man kan sende sit barn med bussen, og hvor man som buschauffør trygt kan gå på arbejde. Det skal ikke være ballademagere eller kriminelle, der sætter dagsordenen og dikterer, hvor den offentlige trafik kører, siger Kronborg.

Ifølge politikommissær Peder Jessen ved Syd- og Sønderjyllands Politi er der søndag aften klokken 19.15 skudt mod en bus på Nøddelunden i Kvaglund med noget, som politiet antager er en softgun eller en luftpistol. Projektilet knuste det yderste lag i glas i ruden.

Mandag aften er tre rutebusser fra Arriva blevet ramt af store brosten i Kvaglundparken, oplyser Esbjerg Kommune, der også samtidig kan informere om, at linjerne 3A og 4B er blevet omlagt ad Degnevej, hvor der opsættes midlertidige stoppestedsstandere.

Presseansvarlig hos Sydtrafik, Jesper Lunau, ehar ikke noget bud på, hvor længe omlægningen af ruten varer:

- Indtil situationen er under kontrol. Vores prioritet er sikkerheden for passagerer og chauffører, siger han.

JydskeVestkysten følger sagen...

Kortet fra Sydtrafik viser, hvilke stoppesteder, der midlertidigt er sløjfet. Det drejer sig om stop på Nordskrænten, Kvaglundparken og Højdevej. Den gule linje viser, hvor bussen fortsat kører.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce