Annonce
Erhverv

Skyen giver Microsoft rygstød

Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix
Med en pæn fremgang i indtjeningen fra at håndtere kunders data kunne Microsoft øge sin omsætning.

Det store softwarefirma Microsoft, der laver alt fra Office-pakken til komplicerede dataløsninger, både solgte for flere penge og tjente mere i de sidste tre måneder af dets regnskabsår, der sluttede med juni.

Specielt Cloud-løsninger, hvor selskaber og personers data bliver opbevaret på servere uden for hjemmet eller selskabet, gik frem.

- Det var et rekordår for Microsoft, hvilket var et resultat af vores dybe partnerskab med ledende selskaber i alle industrier, skriver administrerende direktør Satya Nadella i regnskabet.

I de sidste tre måneder af sit finansår solgte Microsoft for 33,72 milliarder dollar eller 224,5 milliarder kroner. En stigning på 12 procent.

For nettoresultatets vedkommende bød kvartalet på en stigning til 13,2 milliarder dollar - 88 milliarder kroner.

Den store succeshistorie i kvartalet var divisionen "Intelligent Cloud", der solgte for 11,4 milliarder dollar, hvilket er en stigning på 19 procent. Her var det netop Cloud-løsninger og serverprodukter, der trak frem.

Men også det mere klassiske forretningsben "Productivity and Processes" havde et stærkt kvartal. Det er divisionen, der sælger og udvikler kende produkter som Office-pakken.

Her steg omsætningen med 14 procent til 11 milliarder dollar. Microsoft selv fremhæver vækst i den seneste Office-pakke - Office 365 - til firmaer samt en fortsat stigning i antallet af abonnenter på Office 365.

I denne division ligger også det sociale medie LinkedIn. Her steg omsætningen i kvartalet med 25 procent.

Stenen i skoen i fjerde kvartal var divisionen for computerspil, hvor Microsoft har konsollen Xbox. Samlet faldt omsætningen fra spil med 10 procent.

For hele finansåret 2018/19 omsatte Microsoft for 125,8 milliarder dollar og fik et nettoresultat på 39,2 milliarder dollar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce