Annonce
112

Skyldig i uheld gav sig ikke til kende: Det blev dyrt

Man skal give sig til kende, hvis man er skyldig i et færdselsuheld. Ellers risikerer man en bøde. Det har en 77-årig mand fra Brabrand erfaret. Arkivfoto: Michael Bager
En mand, som i sidste uge leverede en såkaldt Bilka-bule til en anden bil i parkeringshuset ved Billund Lufthavn, gav sig ikke til kende og kørte bare fra stedet. Det ender nu med at koste ham en bøde.

Billund: En familie fra Marslev på Østfyn kom søndag hjem fra ferie til et temmelig irriterende syn.

Familien, der var rejst på ferie via Billund Lufthavn, havde under ferien haft bilen parkeret i lufthavnens parkeringshus, men her kunne den tilsyneladende ikke holde i fred. I hvert fald kunne familien ved hjemkomsten konstatere, at bilen havde fået en bule, da en anden bil var kørt ind i den.

Det blev anmeldt til politiet, og ved hjælp af den gode overvågning i lufthavnen var det en smal sag for ordensmagten at finde frem til, hvem der var skyld i sammenstødet.

Annonce

Dobbelt mellemværende

Det var en 77-årig mand fra Brabrand ved Aarhus, som i ugens løb var bakket ind i den fynske families bil. Overvågningsbillederne viste, at manden havde opdaget sammenstødet, og han var endda steget ud af sin bil for at børste lakrester af, men han havde ikke givet besked om, at han var skyld i sammenstødet. Derfor blev politiet indblandet.

- I stedet for at have et mellemværende med et forsikringsselskab, får han nu også et mellemværende med politiet ved ikke at have opfyldt sine forpligtelser i forbindelse med et færdselsuheld. Det udløser en bøde, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

Skal give sig til kende

Mange har sikkert oplevet at komme ud til sin bil for at opdage, at den har fået en bule - en såkaldt Bilka-bule - fra en ukendt person, der har undladt at give sig til kende. Faktisk har man som bilist pligt til at give sig til kende, hvis man er skyld i, at en anden får en bule.

- Hvis man kører ind i nogen, har man to muligheder. Enten kan man sørge for at efterlade en seddel i forruden med sine data om, hvem man er, sit registreringsnummer og forsikringsselskab. Det er de ting, man har pligt til at oplyse i forbindelse med et færdselsuheld. Har man ikke noget at skrive på og med, kan man i stedet ringe ind til politiet og oplyse, at man på et givent tid og sted har påkørt en bil. Så noterer vi det på døgnrapporten, forklarer Mikkel Ross.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Energiforbedringer sparer penge

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Vejen

Stenderup Pokalen er igen blevet uddelt

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce