Annonce
Tønder

Skype-undervisning og videohilsener: Kulturskolen fortsætter undervisningen

Kulturskolens souschef, Jytte Sørensen, underviser i klaver og harmonika, og mange af hendes elever har sagt ja tak til at få undervisning via nettet. Foto: Tønder Kulturskole
Tønder Kulturskole er - som de fleste andre - udfordret i øjeblikket. Men kulturskolens undervisere prøver at finde nye måder at gennemføre undervisningen på.
Annonce

Tønder: Der er ikke meget, der er, som det plejer at være i øjeblikket på Tønder Kulturskole. Store dele af landet er fortsat lukket ned, og det giver udfordringer for kulturskolen, der ikke kan undervise på vanlig facon.

Det har dog ikke fået kulturskolen og underviserne til at smide håndklædet i ringen. Tværtimod. De har taget handsken op og har på forskellig vis prøvet at undervise og aktivere skolens elever kreativt.

Undervisningen er dog - på grund af omstændighederne - blevet digitaliseret, og der er fundet forskellige løsninger i de forskellige fag.

- Det overordnede indtryk er, at undervisningen kører videre i stor stil i det omfang, det nu kan lade sig gøre. Vi kan naturligvis ikke lave holdundervisning, men mange har valgt at takke ja til at blive solo-undervist via nettet, forklarer leder af Tønder Kulturskole, Henrik Thaysen Dam.

Vi kan naturligvis ikke lave holdundervisning, men mange har valgt at takke ja til at blive solo-undervist via nettet.

Henrik Thaysen Dam, leder Tønder Kulturskole

Annonce

Udfordrede discipliner

Soloundervisningen i musik er det sted, hvor tingene kører "mest normalt". Her har omkring 80 procent af eleverne sagt ja tak til undervisning over nettet.

- Der kan være mange gode grunde til, at man har valgt at takke nej til at blive undervist over nettet. Men rigtig mange har takket ja og modtager derfor stadig solo-undervisning på den måde, fortsætter Henrik Thaysen Dam.

Mens musikundervisningen i det store hele fortsætter, er der lidt flere udfordringer i for eksempel drama- og billedkunstundervisningen. Men også her tænkes der kreativt.

- Jeg har prøvet at lave undervisning, der knytter an til det, vi allerede var i gang med. Så vi er dykket mere ned i det teoretiske, dels med tekster, dels med links, hvor eleverne har haft adgang til digitale kunstudstillinger på kunstmuseerne og til forskellige kunstvideoer. Samtidig har eleverne også fået kreative opgaver, fortæller billedkunstlærer Lotte Gotthardsen i en pressemeddelelse.

For dramaholdene har det været lidt op ad bakke.

- Det har været hårdt for mine dramaelever. De havde netop skrevet et nyt teaterstykke, der tager udgangspunkt i Genforeningen 1920. Forestillingen skulle de have opført i maj, men det har vi jo så måttet aflyse, fortæller underviser Birgitte Antonius.

Annonce

Uvis økonomi

Henrik Thaysen Dam ved endnu ikke, hvor hverken Tønder Kulturskole eller eleverne står i forhold til den økonomiske udfordring, det giver, at coronakrisen har sat en kæp i hjulet på den almindelige undervisning.

- Det er noget, der er hevet op på et højere niveau, og vi ved simpelthen ikke, hvad der sker på den front. Men musik- og kulturskoler over hele landet har jo samme udfordringer i øjeblikket som os her i Tønder, og jeg forventer derfor også, at der kommer et samlet udspil omkring den økonomiske del, der vil være gældende for alle.

Han håber, at - i hvert fald en del af undervisningen - kan starte op igen fra midten af maj.

- Vi vil jo for eksempel sagtens kunne starte solo-undervisningen op og stadig overholde de forholdsregler, der er gældende. Men nu må vi se, hvad der bliver besluttet, konstaterer han.

Han mener også, at alle drager god læring af denne tids udfordringer.

- Jeg er helt sikker på, at vi lærer en masse, som vi kan drage nytte af fremover. At undervise via nettet vil da være et marked, som vi vil kunne gøre mere ud af fremadrettet. Det kan ikke stå i stedet for den fysiske undervisning, men det kan måske bruges i situationer, hvor fysisk undervisning ikke kan finde sted. Men når det så er sagt, så synes jeg, det er en træls situation, vi er i, og jeg glæder mig usigelig meget, til vi igen kan komme i gang på normal vis, siger Henrik Thaysen Dam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce