Annonce
Sønderborg

Skyways Technics har sendt 59 medarbejdere hjem:  - Vores omsætning er faldet med to tredjedele

Benjamin Nielsen fortæller, at man var kommet godt ind i 2020, men så ramte coronakrisen. I april og marts har man sagt farvel til i alt 59 medarbejdere ud af 118 medarbejdere. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter et godt 2019 er coronakrisen begyndt at kradse hos Skyways Technics. De har i april og marts sendt 59 medarbejdere hjem.
Annonce

Sønderborg: De seneste to måneder er der blevet markant færre ansatte ved Skyways Technics med hovedsæde i Sønderborg Lufthavn. I marts måtte man sige farvel til 12 medarbejdere, mens man i april måtte sige farvel til 36 timelønnede og 11 funktionærer.

- Vi har selvfølgelig benyttet os af de hjælpepakker og den mulighed for lønkompensation, som findes, men vi er meget hårdt ramt. Det er en krise, som rammer os hårdt, siger Benjamin Nielsen, som er administrerende direktør i Skyways Technics.

Den administrerende direktør fortæller, at de 36 timelønnede er hjemsendte efter en aftale, som arbejdsmarkedets parter havde indgået. Det betyder, at hvis der kommer gang i virksomheden inden for et halvt år, så tager man medarbejderne tilbage.

- Vores omsætning er faldet med to tredjedele, og jeg kunne ellers se, at vi var kommet godt fra land i begyndelsen af 2020, siger direktøren.

Skyways Technics var kommet godt ud af 2018, hvor man efter et møg-år i 2017 var kommet ud med et underskud. Desuden var man endt med et pænt resultat for 2019, fortæller direktøren.

Jeg regner helt sikkert med, at vi kommer gennem krisen, men jeg har ingen anelse om, hvor lang tid det kommer til at tage.

Benjamin Nielsen, direktør Skyways Technics

Annonce

Håber på comeback

Firmaet som har sine primære aktiviteter indenfor vedligeholdelse af fly, køb, salg, udlejning og ombytning af reservedele har udover hovedkontoret i Sønderborg, også hangarfaciliteter i Billund Lufthavn samt datterselskaber i Dubai og USA.

- Det er vores forventning, at vores omsætning kommer til at falde med 50 procent i Dubai og USA, mens vi forventer, at det bliver cirka en tredjedel i Danmark, siger Benjamin Nielsen.

Den administrerende direktør fortæller, at der hele tiden er dele på fly, som skal skiftes, og at han har et håb op, at de ordrer kommer på et senere tidspunkt.

- Det kan godt være, at det er mig, der er naiv, men jeg forudser, at der må være en stor pukkel, som skal laves, når vi kommer på den anden side af krisen. Jeg håber dog snart, at grænserne bliver åbnet, så vi kan komme i gang igen, siger han.

- Med flyindustrien er det sådan, at når de ikke får nogle penge ind, så kan de heller bestille noget arbejde. Og det giver jo heller ikke meget mening at lave noget arbejde for nogen, som ikke kan betale, fortsætter direktøren.

Benjamin Nielsen forklarer også, at han forventer, at de nok skal komme gennem krisen, og at han lige nu knokler for at bevare de arbejdspladser, som virksomheden har i Sønderborg og Billund.

- Jeg regner helt sikkert med, at vi kommer gennem krisen, men jeg har ingen anelse om, hvor lang tid det kommer til at tage, siger direktøren.

Skyways Technics

Ved Cimber Sterlings konkurs i foråret 2012 blev flyselskabets vedligeholdelsescenter, Cimber Air Maintenance Center, ført videre som Skyways Technics placeret i Sønderborg Lufthavn. 80 af 160 ansatte fulgte med. I dag er der 120 ansatte fordelt på hovedsædet i Sønderborg samt afdelinger i Billund, Dubai og Kuala Lumpur i Malaysia.

Skyways Technics har specialiseret sig i vedligeholdelse af fly med typisk omkring 50 sæder. Særligt ATR-flyet, som både det lokale Alsie Express og mange andre flyselskaber rundt i verden benytter sig af.

Skyways Technics har udover afdelinger i Sønderborg og Billund også flere afdelinger i udlandet. Blandt andet i USA og Dubai. Akrivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce