Annonce
Sønderborg

Efter møg-år: Skyways Technics er tilbage i plus

Skyways Technics i Sønderborg med Benjamin Nielsen i spidsen lander igen et overskud efter skidt 2017. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
Efter et svært 2017 blev sidste år kendetegnet med en stor vækst i salget. Især aktiviteten i Asien og Dubai bidrog til den positive udvikling.

Sønderborg: Skyways Technics med hovedsæde beliggende i Sønderborg Lufthavn er tilbage på sporet. Efter et skidt 2017 med et underskud på 7,7 millioner kroner før skat var der sidste år stor vækst i salget samt overskud.

Resultatet for første halvår 2018 var faktisk utilfredsstillende, men udviklingen i omsætning og indtjeningen i andet halvår var anderledes positiv. Alt i alt kom Skyways Technics derfor ud med et plus på 1,3 millioner kroner før skat.

- I andet halvår steg omsætningen mere end 35 procent, og salgsmæssigt er det fortsat med at flyve afsted her i 2019, siger en tilfreds administrerende direktør Benjamin Nielsen.

Omsætningen er af konkurrencehensyn ikke offentlig.

2017 blev et skidt år på grund af annulleringen af en række opgaver fra store kunder samt vanskeligheder med indkøringen af et nyt it-system.

Annonce

Virksomheden

Ved Cimber Sterlings konkurs 2012 blev flyselskabets vedligeholdelsescenter Cimber Air Maintenance Center ført videre som Skyways Technics placeret i Sønderborg Lufthavn. 80 af 160 ansatte fulgte med.

Virksomheden er ejet af Mansvell Enterprises Ltd, som de ukrainske rigmænd Gregory Gurtovoy og Igor Kolomoyskyy står bag. I dag er der små 120 ansatte fordelt på hovedsædet i Sønderborg samt datterselskaber i Billund, Dubai, Florida og Kuala Lumpur i Malaysia.

Skyways Technics har specialiseret sig i vedligeholdelse af fly med op til 70 sæder. Det drejer sig om typen CRJ samt ATR-flyet, som både det lokale Alsie Express og mange andre flyselskaber rundt om i verden benytter sig af.

Gang i Asien

Skyways Technics primære aktiviteter er indenfor vedligeholdelse af fly, køb, salg, udlejning og ombytning af flyreservedele.

Den har ud over Sønderborg hangarfaciliteter og lager i Billund Lufthavn datterselskaber/afdelinger i Dubai og Kuala Lumpur i Malaysia.

Det er især de to sidstnævnte, der bidrog til den positive udvikling i 2018.

I juli sidste år etablerede den et datterselskab beliggende i Florida, USA, ligesom man i løbet af året også udvidede i Kuala Lumpur.

- Der er godt gang i den på alle fronter. Der er og har været virkelig gang i Kuala Lumpur, men der har i 2018 og 2019 været okay aktivitetsniveau i Danmark. Desuden begynder USA også at kaste noget af sig, forklarer Benjamin Nielsen.

Stor optimisme

Skyways Technics har de senere år flere gange givet udtryk for, at den manglede plads i Sønderborg, havde svært ved at rekruttere folk og derfor kiggede mod udlandet i forhold til at ekspandere.

Virksomheden har derfor planer om indenfor de næste 3-6 måneder at begynde åbningen af en ny afdeling et sted i Europa. Den har kig på ti forskellige lufthavne i Syd- Øst- og Centraleuropa, hvoraf den altså vil vælge en.

- Vi har i dag svært ved tiltrække kunder længere væk fra end lige nord for Alperne, ligesom vi gerne vil servicere lidt større fly, end vi kan i dag, siger Benjamin Nielsen.

Skyways Technics forventer fortsat vækst i de kommende år og et positivt resultat for 2019 på niveau med årene 2013-2016, hvor den leverede overskud på mellem syv til ti millioner kroner før skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];