Annonce
Team Esbjerg

Slår til med den store hammer: Team Esbjerg henter kæmpe Odense-profil til klubben

Der bliver ikke noget VM i Japan for Mette Tranborg, men der bliver til gengæld en masse Team Esbjerg, når hun til sommer skifter fra Odense til de danske mestre på en toårig aftale. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
23-årige Mette Tranborg, der i øjeblikket kæmper sig gennem den sidste del af genoptræningen efter en korsbåndsskade, skifter til de danske mestre på en toårig aftale.

TEAM ESBJERG: Det kan da ellers nok være, at der sker ting og sager i Team Esbjerg for tiden.

Og det er altså ikke kun på banen, hvor spillerne har imponeret i både ligaen og Champions League, at der er gang i den.

Team Esbjergs sportslige ledelse er virkelig også oppe i omdrejninger i øjeblikket.

Først kom Marit Røsberg Jacobsen på plads i yderligere to år, og senest har både Marit Frafjord og Estavana Polman nikket ja til at tage en tørn mere i klubben.

Og mandag satte Team Esbjerg så yderligere trumf på, da det stod klart, at klubben har hentet landsholdsprofilen Mette Tranborg hos guldrivalen Odense.

Tilgangen af Tranborg vækker stor begejstring hos cheftræner Jesper Jensen.

- Hun kan blive en af de allerbedste på sin position, så det her er stort for os. Allerede da Mette spillede i Aarhus, var Team Esbjerg meget interesseret i hende. Det var før min tid. Dengang valgte hun Odense, men nu kommer hun til os. Det er super.

- Vi er selvfølgelig bevidste omkring, at vi henter hende hos en rival, men Tranborg er udelukkende hentet på grund af hendes håndboldmæssige kvaliteter. Og så tror jeg også, at hun rent menneskeligt vil komme til at passe godt ind. Det sidste er også meget vigtigt for os.

Team Esbjergs bestyrelsesformand Bjarne Pedersen er stolt over, at det er lykkedes at trække en af Danmarks allerbedste spillere til klubben.

- Mette Tranborg har været på vores liste i længe, så det her er en stor julegave til vores træner og til alle i og omkring klubben. Vi agter på den måde at forstærke truppen for at nå de sportslige mål, men holder ellers linjen med stor kontinuitet fra sæson til sæson, lyder meldingen.

Annonce
Jeg havde bare en god fornemmelse efter mit første møde med Team Esbjerg. Den måde de gør tingene på, tiltaler mig meget.

Mette Tranborg

Storsatsende Odense

Mette Tranborg er 23 år. Hun har fået sin håndboldopdragelse i Aarhus, hvor hun som bare 16-årig fik dispensation til at spille på ligaholdet i det daværende SK Aarhus.

I sommeren 2017 skiftede hun så til storsatsende Odense, hvor hun skrev en treårig aftale. Desværre pådrog den skud- og gennembrudsstærke højre back sig en korsbåndsskade i en Champions League-kamp mod franske Brest tilbage i februar i år – og hun har derfor ikke spillet håndbold siden. Den efterfølgende periode er gået med genoptræning.

- Jeg har været glad for Odense hele vejen igennem, men jeg kan mærke, at jeg nu er nået til et punkt, hvor jeg har brug for at prøve noget nyt. At bryde rammerne. Jeg har overvejet min situation i en længere periode, og det har været svært. Jeg kunne være blevet i Odense, men jeg havde bare en god fornemmelse efter mit første møde med Team Esbjerg. Den måde de gør tingene på, tiltaler mig meget.

- Men nu har Odense også fået besked, om at jeg skifter til sommer. Det er ikke den sjoveste samtale, men det er vigtigt for mig at gøre tingene på en ordentlig måde.

Fast inventar

Mette Tranborg spillede sin A-landskamp tilbage i juni 2014, og efterfølgende har hun været fast inventar i rødt og hvidt, når hun er kampklar.

Hun har således været med til de seneste tre slutrunder, men knæskaden forhindrer hendes deltagelse ved VM i Japan om kort tid.

Tranborgs genoptræning er forløbet efter planen, og hun forventer at gøre comeback for Odense, inden fynboerne tager hul på slutspillet.

- Jeg kan ikke sætte en nøjagtig dato på, men snart skal jeg i gang med mere håndboldrelaterede øvelser. Det bliver godt. Jeg længes helt sindssygt efter det.

- Til gengæld længes jeg ikke efter at skulle se landsholdet hjemme fra sofaen, men jeg krydser virkelig fingre for, at de gør det godt, så vi forhåbentligt kan komme afsted til OL til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Sport

Live: Wozniacki skal på banen i karrierens sidste turnering - følg med her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];