Annonce
Team Esbjerg

Slår til med den store hammer: Team Esbjerg henter kæmpe Odense-profil til klubben

Der bliver ikke noget VM i Japan for Mette Tranborg, men der bliver til gengæld en masse Team Esbjerg, når hun til sommer skifter fra Odense til de danske mestre på en toårig aftale. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
23-årige Mette Tranborg, der i øjeblikket kæmper sig gennem den sidste del af genoptræningen efter en korsbåndsskade, skifter til de danske mestre på en toårig aftale.

TEAM ESBJERG: Det kan da ellers nok være, at der sker ting og sager i Team Esbjerg for tiden.

Og det er altså ikke kun på banen, hvor spillerne har imponeret i både ligaen og Champions League, at der er gang i den.

Team Esbjergs sportslige ledelse er virkelig også oppe i omdrejninger i øjeblikket.

Først kom Marit Røsberg Jacobsen på plads i yderligere to år, og senest har både Marit Frafjord og Estavana Polman nikket ja til at tage en tørn mere i klubben.

Og mandag satte Team Esbjerg så yderligere trumf på, da det stod klart, at klubben har hentet landsholdsprofilen Mette Tranborg hos guldrivalen Odense.

Tilgangen af Tranborg vækker stor begejstring hos cheftræner Jesper Jensen.

- Hun kan blive en af de allerbedste på sin position, så det her er stort for os. Allerede da Mette spillede i Aarhus, var Team Esbjerg meget interesseret i hende. Det var før min tid. Dengang valgte hun Odense, men nu kommer hun til os. Det er super.

- Vi er selvfølgelig bevidste omkring, at vi henter hende hos en rival, men Tranborg er udelukkende hentet på grund af hendes håndboldmæssige kvaliteter. Og så tror jeg også, at hun rent menneskeligt vil komme til at passe godt ind. Det sidste er også meget vigtigt for os.

Team Esbjergs bestyrelsesformand Bjarne Pedersen er stolt over, at det er lykkedes at trække en af Danmarks allerbedste spillere til klubben.

- Mette Tranborg har været på vores liste i længe, så det her er en stor julegave til vores træner og til alle i og omkring klubben. Vi agter på den måde at forstærke truppen for at nå de sportslige mål, men holder ellers linjen med stor kontinuitet fra sæson til sæson, lyder meldingen.

Annonce
Jeg havde bare en god fornemmelse efter mit første møde med Team Esbjerg. Den måde de gør tingene på, tiltaler mig meget.

Mette Tranborg

Storsatsende Odense

Mette Tranborg er 23 år. Hun har fået sin håndboldopdragelse i Aarhus, hvor hun som bare 16-årig fik dispensation til at spille på ligaholdet i det daværende SK Aarhus.

I sommeren 2017 skiftede hun så til storsatsende Odense, hvor hun skrev en treårig aftale. Desværre pådrog den skud- og gennembrudsstærke højre back sig en korsbåndsskade i en Champions League-kamp mod franske Brest tilbage i februar i år – og hun har derfor ikke spillet håndbold siden. Den efterfølgende periode er gået med genoptræning.

- Jeg har været glad for Odense hele vejen igennem, men jeg kan mærke, at jeg nu er nået til et punkt, hvor jeg har brug for at prøve noget nyt. At bryde rammerne. Jeg har overvejet min situation i en længere periode, og det har været svært. Jeg kunne være blevet i Odense, men jeg havde bare en god fornemmelse efter mit første møde med Team Esbjerg. Den måde de gør tingene på, tiltaler mig meget.

- Men nu har Odense også fået besked, om at jeg skifter til sommer. Det er ikke den sjoveste samtale, men det er vigtigt for mig at gøre tingene på en ordentlig måde.

Fast inventar

Mette Tranborg spillede sin A-landskamp tilbage i juni 2014, og efterfølgende har hun været fast inventar i rødt og hvidt, når hun er kampklar.

Hun har således været med til de seneste tre slutrunder, men knæskaden forhindrer hendes deltagelse ved VM i Japan om kort tid.

Tranborgs genoptræning er forløbet efter planen, og hun forventer at gøre comeback for Odense, inden fynboerne tager hul på slutspillet.

- Jeg kan ikke sætte en nøjagtig dato på, men snart skal jeg i gang med mere håndboldrelaterede øvelser. Det bliver godt. Jeg længes helt sindssygt efter det.

- Til gengæld længes jeg ikke efter at skulle se landsholdet hjemme fra sofaen, men jeg krydser virkelig fingre for, at de gør det godt, så vi forhåbentligt kan komme afsted til OL til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce