Annonce
Trekantområdet

Sløjfet togafgang skal reddes af ny bus: Gymnasieelever kan fortsætte med at pendle

Fra 13. december bliver der kun én afgang i timen fra Give. Det betyder blandt andet, at afgangen 6.57, der fragter mange elever til ungdomsuddannelserne i Vejle, forsvinder. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Færre togafgange mellem Struer og Vejle betyder, at blandt andet gymnasieelever, der vil til Vejle om morgenen, fremover skal benytte bus og ikke tog, når de skal i skole.

Give: Elever, der går i skole i Vejle, får også fremover mulighed for at tage offentlig transport, når de sætter kursen mod deres uddannelsesinstitution. I stedet for at sætte sig i et tog, skal de fra næste måned dog vende sig til at blive transporteret i en bus hver morgen.

Det står klart, efter politikerne i teknisk udvalg har besluttet at finde penge til at etableres en ekstra busafgang på rute 212 om morgenen.

Baggrunden for oprettelsen af den kommende busafgang er, at Arriva 13. december overtager togdriften på strækningen mellem Vejle og Struer. I den forbindelse sløjfes en række myldretidstog - heriblandt toget, der indtil nu har haft afgang fra Give klokken 6.57 og ankomst i Vejle 7.32.

Annonce

Dermed henvises disse passagerer til afgangen klokken 7.29, men det passer dårligt med mødetidspunkterne på ungdomsuddannelserne i Vejle. Denne afgang er først i Vejle klokken 7.54, og dermed har eleverne ikke mulighed for at nå videre med busforbindelser fra Vejle Trafikcenter, så de kan nå i skole, inden det ringer ind. Bybusserne er nemlig tilpasset ringetiderne på henholdsvis Rosborg Gymnasium, Rødkilde Gymnasium samt Campus Vejle. Alle tre steder begynder skoledagen mellem klokken 8.00 og 8.15.

Ny bus skal købes

Trafikselskabet Sydtrafik, der står for den kollektive bustrafik i den jyske del af Region Syddanmark, har to dage i september talt sig frem til, at omkring 40 passagerer benytter den nuværende togafgang 6.57. fra Give til Vejle. Dertil kommer 10 passagerer, som ifølge Sydtrafiks tælling benytter afgangen fra Jelling til Vejle.

Med beslutningen, som teknisk udvalg har truffet, får disse passagerer mulighed for at tage bussen i stedet. Den nye rute skal begynde i Thyregod. Herfra er der lagt op til, at bussen skal standse i Give, Jelling, på Boulevarden i Vejle samt på Vejle Trafikcenter. Turen vil tage omkring 46 minutter.


Baggrunden for oprettelsen af den kommende busafgang er, at Arriva 13. december overtager togdriften på strækningen mellem Vejle og Struer.

Uddrag fra artiklen


Ifølge Sydtrafik skal der købes en ny bus, inden den nye busafgang kan realiseres. Dog kan bussen anvendes til dubleringskørsel på linje 1, og forvaltningen anslår, at den kan generer billetindtægter for mindst 50.000 kroner årligt. Samlet forventes det, at den nye rute kommer til at koste maksimalt 161.000 kroner om året.

Annonce

Arriva kører flere steder

Arriva vandt i 2018 udbuddet om kørsel mellem Struer og Vejle, som DSB hidtil har stået for. Aftalen træder i kraft 13. december og løber indtil 9. december 2028 med mulighed for to års forlængelse.

Som en del af den nye aftale skal der kun køre tog på strækningen én gang i timen, hvilket betyder, at en række myldretidsafgange forsvinder - heriblandt altså afgangen 6.57.

Udover banen mellem Struer og Vejle vandt Arriva også udbuddet af togdriften i Midt- og Vestjylland på en række ruter, som firmaet allerede nu betjener. Dertil kommer en for Arriva ny rute, som er Svendborgbanen mellem Odense og Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce