Annonce
Erhverv

Sløvt marked i Kina og Østeuropa får Rockwool til at nedjustere

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Rockwool-aktien falder med 15 procent på børsen efter nedjustering, der overrasker aktiemarkedet.

Isoleringsproducenten Rockwool er vokset over hele linjen i første halvdel af 2019, men en sløv udvikling på flere markeder får selskabet til at nedjustere forventningerne til resten af året.

Det oplyser Rockwool i sit halvårsregnskab, der er offentliggjort fredag.

Der gælder blandt andet svaghed på det kinesiske marked, hvilket smitter af på flere andre lande i Asien.

Samtidig er der svage takter i flere lande i Østeuropa, lyder det fra selskabet, der er afhængig af aktiviteten i byggebranchen.

Rockwool forventer nu en vækst på 2-5 procent i 2019. De tidligere forventninger var en vækst på 4-8 procent.

- Vores andet kvartal er faktisk det stærkeste andet kvartal nogensinde, siger administrerende direktør Jens Birgersson.

- Men i forhold til vores markeder kan vi se en ændring i eksempelvis Kina, og det har haft en effekt på hele Sydasien. Der ser vi en negativ vækst, siger han til Ritzau Finans.

Fredagens nedjustering kommer bag på investorerne på aktiemarkedet. Rockwool-aktien falder med 15 procent.

Rockwool fremstiller blandt andet stenuld, som bliver brugt til isolering af bygninger.

Derudover har selskabet en forretning med at fremstille akustiske lofter og vægge.

Rockwool solgte for knap ti milliarder kroner i første halvår, hvilket er 4,4 procent over sidste år. Samtidig er overskuddet steget knap 11 procent til omkring en milliard kroner.

Trods fremgangen fornemmer Rockwool-topchefen, at aktivitetsniveauet rundt om i verden er ramt af nogle af de forhold, der i øjeblikket påvirker på globalt plan.

- Der er fortsat volatilitet på grund af brexit, handelskrigen og den økonomiske usikkerhed i USA.

- Derfor synes jeg også, at det giver god mening for os at sænke vores vækstforventning til året, siger Jens Birgersson til Ritzau Finans.

Rockwool har 11.600 ansatte i 39 lande og har fabrikker i Europa, Nordamerika og Asien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce