Annonce
112

Mand amok på båd efter julefrokost: Gik til angreb på to betjente

To betjente blev overfaldt i Hvide Sande natten til søndag, og overfaldsmanden ligger på hospitalet med en mindre blødning i hovedet efter slag med politistaven. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
Den 27-årige mand er indlagt med en mindre blødning i hovedet og kommer ikke selv til grundlovsforhør.

HVIDE SANDE: Et voldsomt slagsmål fandt natten til søndag sted i en båd på Nordhavnskajen i Hvide Sande. En betjent blev udsat for et halsgreb så voldsomt, at hans kollega overvejede at trække pistolen, men formåede at få nedkæmpet manden med adskillige slag med politistaven.

Ombord på båden var et par, der var sejlet til Hvide Sande fra Esbjerg for at deltage i en julefrokost. Under julefrokosten var parret i skænderi og manden var meget opfarende og aggressiv. Senere på deres båd var bekymrede julefrokostgæster i sms-kontakt med kvinden, der skrev at hun var bange for manden. De andre tilkaldte derfor politiet, som omkring kl. 01.20 forsøgte at komme i kontakt med kvinden og manden på båden.

- På et tidspunkt kommer hun ud og fortæller, at han er faldet til ro, så vi ikke behøver at komme ombord. Men betjentene fornemmer, at hun er sendt i byen for at holde politiet væk, så de går ombord, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Overvejer at bruge pistolen

Pludselig kom manden farende op fra kabyssen som en trold af en æske. Hans fremtoning er så aggressiv, at politifolkene fornemmer, at der er øretæver i luften. Derfor får han en omgang med pebersprayen, men det har ingen effekt.

- Så slår han den ene betjent med en knytnæve på venstre kindben. Den anden betjent giver ham nogle slag med staven for at gøre ham passiv. Men han vender sig om og tager halsgreb på betjenten og presser ham ned mod styrepulten med hele sin kropsvægt, fortæller Jens Claumarch.

Den første betjent griber derfor også til staven og slår manden adskillige gange på ryg og skulder. Men det har ingen virkning.

- Det er så voldsomt, at betjenten overvejer at trække sin pistol for at stoppe mandens halsgreb på kollegaen, men der er så lidt plads i styrehuset, at han vurderer, at det er for usikkert, fortæller Jens Claumarch.

Blødning i hovedet

På et tidspunkt drejer manden dog sit hoved med det resultat, at han får et slag i ansigtet. Det får ham til at slippe taget. Derefter får de to betjente lagt manden i håndjern. Han bliver kørt til politigården i Holstebro.

Da vagtlægen undersøger betjentene, kigger hun også til den anholdte mand og konstaterer, at han har et højt blodtryk og en skelen på øjnene. Derfor bliver han kørt til undersøgelse på sygehuset i Herning, hvor han bliver scannet og undersøgt af kirurger fra Skejby.

- Han har fået en mindre blødning i hovedet efter slaget, der ramte højre del af panden. Han skal nu ligge til observation i et døgn, hvorefter han skal scannes igen mandag, fortæller vagtchefen.

Manden vil derfor blive fremstillet in absentia, når der søndag eftermiddag skal være grundlovsforhør. Han er sigtet for vold mod tjenestemand i funktion og vil blive krævet fængslet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er orienteret om sagen, oplyser vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skolepolitiker fra Venstre overvejer: Vil sende sit barn til privatskole i anden kommune

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce