Annonce
112

Slagsmål og hygge: Mange unge slog sig løs i weekenden

Politiet fik sat en stopper for en masseslagsmål i Bredgade i Videbæk. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
Politiet brugte en hel del nattetimer på at sende unge mennesker fra mange forskellige byer hjem.

RINGKØBING-SKJERN: Bededagsweekenden blev af den travle slags for politiets patruljer. I hvert fald i nattetimerne, hvor mange unge mennesker fra hele kommunen havde sat hinanden stævne enten for at hygge eller for at slås.

I Videbæk måtte politiet natten til lørdag lægge en dæmper på en større flok primært unge mennesker, som var ved at komme i slagsmål.

- Det handlede vist nok om nogle unge fyre, der var uenig om en kvinde, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

De unge havde samlet sig i Bredgade, hvor en borger fornemmede, at noget var i gang og derfor kontaktede politiet kort før klokken 01.00. Da patruljen kom frem, blev i alt 13 mere eller mindre ophidsede personer noteret i politiets sorte bog. To af disse var kvinder, mens resten var unge mænd. Der var dog også en enkelt 83-årig, der fik sit navn skrevet med politiets kuglepen.

Annonce

Spark og knytnæver

De noterede, der dog slap for bøder, kom fra så vidt forskellige steder som Spjald, Skjern, Tarm, Videbæk, Fjelstervang, Barde og Borris.

- Vi nåede heldigvis at få det lukket ned, inden det blev alt for vildt og voldsomt, siger Bjarne Højgaard.

Ganske kort efter var der dog en voldsepisode ved Kunstpavillonen, også i Videbæk, viste det sig senere. Her blev en 19-årig mand fra Tarm overfaldet af fire andre unge mænd, som politiet endnu ikke kender identiteten på. Den 19-årige blev ramt af både spark og knytnæveslag i blandt andet ansigtet, så han fik skader i hovedet i form af hævelser, flænger og en mulig hjernerystelse. Overfaldet blev først anmeldt lørdag kl. 16.10.

- Vi har nogle vidner, der skal afhøres i den sag, siger Bjarne Højgaard.

Hygge og hærværk

Videbæk var dog ikke det eneste sted, hvor politiet måtte have fat i kraven på unge mennesker i den forlængede weekend.

Ved Spejderhuset på Drosselvej i Tarm var omkring ti unge mennesker i alderen fra 16-18 år samlet natten til søndag for at hygge sig. De unge, der kommer fra Skjern, Tarm, Videbæk, Spjald, Lyne, Ørnhøj, Grønbjerg, Borris, Viborg og Lem blev dog sendt hjem.

Også ved Den Kristne Friskole i Skjern har nogle hygget sig, om end lidt for meget. Her blev et bord- og bænkesæt nemlig brændt ned. Politiet har dog ikke en konkret mistanke. Hærværket er sket fra fredag kl. 16.15 til lørdag kl. 08.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce