Annonce
Erhverv

Slagter Norlyk og Michelin-kok leverer gourmetpølser til Lidl

Der er nok at smile af hos Slagter Norlyks ejerpar Ulla Holst Møller og Lars Møller, som nu også har produkter i alle landets Lidl-butikker. Arkivfoto: Chresten Bergh
Lidl er den næste i rækken af supermarkeder, hvor Slagter Norlyk får sine varer på hylderne. Det sker i et gourmetsamarbejde med stjernekokken Wassim Hallal, og alle landets omkring 120 Lidl-butikker er med.

Grindsted: Hos Slagter Norlyk i Grindsted er stilstand ikke et begreb, de kender så meget til. I forvejen har slagteren samarbejder i gang med en række supermarkedskæder i Danmark, og nu er turen kommet til Lidl.

Det sker via et samarbejde med den landskendte Michelin-kok Wassim Hallal, som er kendt for sin gourmetrestaurant i Aarhus, Frederikshøj. I fællesskab sender de nu tre forskellige slags økologiske gourmetpølser ud i kølediskene i Lidl-butikkerne.

Medindehaver af Slagter Norlyk Ulla Holst Møller havde læst, at kokken var i gang med at udvikle en serie af gourmetprodukter til Lidl, og hun tog hurtigt herefter kontakt til ham.

- Jeg tænkte, at det var oplagt at være med, og da han syntes, det lød som en god idé, besøgte vi ham i Aarhus, siger hun.

Annonce

Slagter Norlyk

Det går godt hos Slagter Norlyk i Grindsted, som på nuværende tidspunkt har 41 medarbejdere.

Virksomhedens største kunde er supermarkedskæden ABC, hvor Norlyk er kædens officielle slagter og således leverer hele deres sortiment af fersk kød seks gange om ugen til de 14 butikker - 13 i det jyske og en enkelt på Fyn.

10 besøg i Aarhus

I alt er det blevet til omkring 10 møder med Wassim Hallal, som er gået med at færdigudvikle de tre slags gourmetpølser meget omhyggeligt. Der er tale om to frankfurtere med svinekød og en med kyllingekød.

Onsdag er de klar i kølediskene hos samtlige Lidl-supermarkeder i Danmark, som løber op i omkring 120.

Slagter Norlyks pølser i Lidl kommer til at bære Wassim Hallals initialer WH, men Ulla Holst Møller forsikrer, at det er let at spotte deres oprindelse.

- Vores navn vil fremgå på emballagen sammen med lidt om vores historie tilbage til starten i 1957, siger hun.

Udvidet horisont

I det hele taget har den lokale slagter ifølge medindehaveren haft et upåklageligt samarbejde med Wassim Hallal, som mange nok stadig kan huske som den danske version af Gordon Ramsay i "Helvedets køkken", hvor der blev råbt og talt særdeles direkte.

- Han er super inspirerende, virkelig dygtig fagligt og helt nede på jorden. Selvom vi selv er fagfolk, så har han udvidet vores horisont, siger Ulla Holst Møller og tilføjer.

- Jeg ved ikke, hvor de har det fra, men nogle kokke har lige en ekstra smagsløg.

Wassim Hallal har udviklet smagsvarianterne til de gourmetpølser, som Slagter Norlyk nu skal producere til Lidl-butikkerne. Arkivfoto: Axel Schütt

Faste Lidl-leverancer

Foruden det glædelige i sig selv ved at indgå samarbejde med den anerkendte kok hæfter Ulla Holst Møller også ved aftalens karakter.

Til forskel fra Slagter Norlyks samarbejde med Aldi og Salling Group, som består af såkaldte "spotvarer", er der således ikke tale om periodevise, men faste leverancer over længere tid.

- Det ville være løgn at sige, at vi slet ikke fokuserer på økonomien i det, men det handler mere om de spændende udviklingsperspektiver for vores navn. Vi er virkelig stolte af de produkter, som nu kommer ud i butikkerne, siger hun.

En pakke Slagter Norlyk/Wassim Hallal-pølser i Lidl kommer til at koste 27 kroner for en pakke med fire pølser.

Fra Sdr. Omme til Grindsted

Slagter Norlyk startede i Sdr. Omme i 1957. Lars Møller overtog i 1997, og i 2003 flyttede slagteren til Grindsted. Året efter blev Ulla Holst Møller medejer.

Slagteren har i dag 41 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce