Annonce
Sønderborg

Slagteriarbejdere i Blans smittet med corona

Ansatte på Danish Crown i Blans er smittet med covid-19. Arkivfoto: Claus Thorsted
Der er konstateret corona-smittede blandt medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Blans ved Sønderborg.
Annonce

Blans: Flere ansatte på Danish Crowns slagteri i Blans ved Sønderborg er konstateret smittet med covid-19.

- Med det smittetryk vi ser i Danmark, er det jo desværre ikke overraskende, at vi har enkelte smittede. Jeg har ikke et nøjagtigt tal, men det er ikke kritisk. Det, der påvirker os mest, er de der må sendes hjem som kontaktpersoner, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown.

På Danish Crown slagteriet i Blans ved Sønderborg er der 1.100 ansatte medarbejdere med 35 forskellige nationaliteter. Mere end 200 medarbejdere bor i Sydslesvig.

- Vi tester i henhold til den teststrategi, som vi sendte meddelelse ud om i lørdags, så vi forhåbentlig kan tage det i opløbet, uddyber Jens Hansen.

De stigende smittetal i Danmark fik i sidste uge Danish Crown til at indføre et testprogram, hvor over 6000 ansatte i Danmark skal testes jævnligt for at beskytte dem bedst muligt mod covid-19.

Også ansatte på Danish Crowns slagterier i blandt andet Horsens, Ringsted og Sæby har tidligere været ramt af corona.

Annonce

Den ny teststrategi

Danish Crowns nye teststrategi har tre ben. For det første skal 10 procent af medarbejderne på produktionsanlæggene testes hver uge for at screene bredt for covid-19 blandt medarbejderne.

Andet led er test af de medarbejdere, der kommer tilbage fra ferie eller har været uden for Danmarks grænser på weekend. Sidst men ikke mindst sættes der ind med en massiv testindsats, hvis der opstår mistanke om et udbrud.


Med det smittetryk vi ser i Danmark, er det jo desværre ikke overraskende, at vi har enkelt smittede.

Jens Hansen, pressechef


Allerede fra mandag blev det nye testprogram igangsat på slagterierne i Horsens og Holsted. Ugen efter vil yderligere 2-3 produktionssteder være klar, og i løbet af november vil alle fabriksanlæg have testprogrammer på plads.

Testene, der benyttes i testprogrammet, er "hurtig-tests", hvor der er svar efter 15 minutter. Danish Crown har i et par uger brugt disse til at screene medarbejderne på to slagterier for corona-virus, og det er de positive erfaringer derfra, som testprogrammet er baseret på.

Danish Crowns erfaring med disse hurtig-tests er, at de er stort set lige så pålidelige som myndighedernes tests. Hvis en medarbejder konstateres positiv-testet for covid-19, sendes vedkommende til test i det offentlige system.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce