Annonce
Kolding

Slanger, skildpadder, hunde og katte fik besøg af dyreelskere, da Dyreværnet holdt åbent hus

24-årige Pernille Buhrkal fra Vamdrup er vild med dyr og har selv fire katte. Hun har også tidligere haft hund og kunne godt tænke sig flere dyr, for eksempel fra Dyreværnets internat. Hendes kæreste er dog ikke helt hooked på ideen om flere dyr, måtte hun indrømme, mens hun sad og småforelskede sig lidt i den franske bulldog Twist. Foto: Peter Leth-Larsen
Dyreværnets årlige åbent hus i Kolding trak som sædvanligt mange gæster til. Her kunne de møde en masse dyr og høre om kæledyr, der ikke har det så let.

Kolding: Pernille Buhrkal elsker dyr. Så kort kan det siges.

Og eftersom hun ofte kører forbi Dyreværnets internat for dyr lige udenfor Kolding, var hun lige i målgruppen for gæster, da Dyreværnets lokale internat lørdag holdt sit årlige åbent hus-arrangement.

24-årige Pernille Buhrkal bor i Vamdrup, og her har hun, kæresten og deres datter fire katte. De har tidligere også haft hund, og selv om hendes kæreste er noget skeptisk overfor at få flere dyr, lurede der en lille tanke i baghovedet på Pernille under hendes besøg hos Dyreværnet.

- Det kunne jo være, at jeg fandt noget. Måske en hund, smilede Pernille, mens hun sad og snakkede med den franske bulldog Twist.

Den er en af de hunde og katte, der er blevet afleveret hos Dyreværnet, fordi de af forskellige årsager mangler et hjem. De kan være blevet efterladt alene eller afleveret til Dyreværnet på grund af skilsmisser, allergi hos ejerne eller dødsfald.

Annonce

Dyreværnets åbent hus

  • Dyreværnets internat i Kolding ligger på Gabølvej lige udenfor Kolding.
  • Ved åbent hus-arrangementet kunne man blandt andet se dyrene i internatet, høre om Dyreværnets såkaldte Frynseklinikken, der sørger for hjælp til socialt udsattes kæledyr, se og høre mere om Krybdyrinternatet på Sjælland, som samarbejder med Dyreværnet, og som havde blandt andet slanger, skildpadder og andre krybdyr med.

Hos Dyreværnet forsøger man herefter at finde nogle, der kan og vil adoptere dyrene.

- Jeg vil helt sikkert tænke på de her dyr, hvis jeg eller nogle, jeg kender, skal have et dyr. De dyr her har nok mere brug for at komme væk og til gode hjem end mange andre dyr, siger Pernille Buhrkal.

Åbent hus-dagen bruges dog ikke til at finde nye ejere til dyrene, da der er for meget hurlumhej, når de mange gæster strømmer ind. Men er man interesseret kan man vende tilbage en anden dag.

Rikke Christensen-Lee kan nikke ja til Pernille Buhrkals udsagn om, at dyrene i internatet har brug for gode hjem. Hun er direktør for Dyreværnet, og med åbent hus-dagen hos afdelingen i Kolding er ønsket at rette folks opmærksomhed mod Dyreværnets arbejde og mod, at der er en del kæledyr i Danmark, som trænger til bedre vilkår.

- I dag håber vi at sætte fokus på det arbejde, vi laver, og i forhold til at få adopteret vores dyr ud, kræver det en lokal forankring. Og så er det bare en hyggelig dag. Her i Danmark tror mange ikke, at der er et stå stort behov for hjælp til kæledyr, men det kan vi fortælle her, siger Rikke Christensen-Lee og tilføjer, at Dyreværnet er en privat forening, der derfor lever af private donationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce