Annonce
Aabenraa

Slap med skrækken: Lækket olietank kræver ikke oprydning

Nedrivningen af den omkring 100 år gamle gymnastiksal ved Bolderslev Skole afslørede en lækket olietank. Arkivfoto: Søren Buchholdt
Annonce

Bolderslev: Den gamle olietank, der er blevet fundet under nedrivningen af den gamle gymnastiksal og SFO i Bolderslev, bliver ikke så dyrt et bekendtskab som først frygtet.

Selv om den har lækket olie, så omkring en tredjedel af grunden er forurenet, har Aabenraa Kommunes eksterne miljørådgiver nu undersøgt forureningen nærmere og vurderet, at der ikke er brug for hverken at forsegle eller inddække forureningen.

Samtidig lyder det, at der ikke skulle være noget i vejen for at anlægge en legeplads på stedet, som den lokale udviklingsplan lægger op til som en mulighed.

Det blev børne- og uddannelsesudvalget orienteret om på sit seneste møde. Det glæder formand Kirsten Nørgård Christensen (V), at sagen kan afsluttes, uden at det bliver nødvendigt at finde ekstra penge ud over de knap 3,3 millioner kroner, der var sat af til nedrivningen plus en nødvendig ombygning på skolen, fordi man mangler gymnastiksalen i undervisningen og til de brugere udefra - foreninger, dagplejere og børnehaven - der også har benyttet den.

Miljøundersøgelserne har ganske vist kostet 300.000 kroner, men dem har plan, teknik og miljø-forvaltningen fundet i en anden kasse, så de går ikke fra det igangværende projekt på skolen, hvor to klasselokaler bliver slået sammen til en multisal. Hertil bygges der to omklædningsrum med badefaciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce