Annonce
Nordtyskland

Slesvig-Holsten afdrager også i 2020 på den enorme gæld

Bag landdagens mure lykkedes det onsdag at få vedtaget næste års budget. Foto: Landtag.
Annonce

KIEL: Onsdag vedtog den slesvig-holstenske landdag næste års budget, der er i balance med omkring 13 milliarden i forventede indtægter og udgifter på næsten nøjagtig samme niveau. Indregnet er også 27 millioner euro til at afdrage på delstatens knap 30 milliarder euro store gæld.

Forbruget stiger med 3,3 procent, og der skal gennemføres investeringer for 1,26 milliarder euro.

- Budgettet for næste år er ambitiøst, men ikke letsindigt, sagde den konservative ministerpræsident Daniel Günther fra CDU under budgetdebatten ifølge nyhedsbureauet DPA.

Den vurdering bliver ikke delt af hverken delstatsrevisionen eller skatteydernes sammenslutning. Begge steder kritiseres budgettet for et alt for højt forbrug og manglende konsolidering. Skatteydernes sammenslutning har ligefrem kaldt den slesvig-holstenske politik for en delvis gavebod.

For budgettet stemte regeringskoalitionen af CDU, der liberale FDP og De Grønne. Opbakning var der også hos det dansk-frisiske SSW, mens Socialdemokratiet og det højrenationale Alternative für Deutschland stemte imod.

- Løfterne er store som bjerge, men resultaterne er kun muldvarpeskud, mente Socialdemokratiets gruppeformand, Ralf Stegner.

Alternative für Deutschland kritiserede, at der bliver brugt alt for mange penge på flygtninge og asylansøgere, skriver DPA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Annonce