Annonce
Nordtyskland

Slesvig-Holsten lemper lidt på grænsekontrol

Med nogen forbløffelse har gæster fra andre forbundslande oplevet at blive kontrolleret af slesvig-holstensk politi og sendt hjem. Her bliver der kontrolleret i Nordfrisland. Foto: MIchael Staudt.
Siden midten af marts har der været indrejseforbud for turister i Slesvig-Holsten. Selv fodgængere og cyklister fra Hamborg er blevet afvist og sendt hjem af politiet i området nær bygrænsen. Nu bliver den praksis ændret.

KIEL: Det slesvig-holstenske forbundsdagsmedlem, Wolfgang Kubicki fra det liberale FDP, er stærkt kritisk over for sin egen delstats hidtidige praksis under coronaepidemien. For at undgå smittespredning har Slesvig-Holsten indført indrejseforbud for turister og reelt også stikprøvevis grænsekontrol for rejsende fra Hamborg.

- Det er fuldstændig overdrevet, men også ulovligt, når Slesvig-Holstens politi kontrollerer og afviser fodgængere og cyklister fra Hamborg, siger Wolfgang Kubicki i et interview med avisen Hamburger Abendblatt.

Hamborgs borgmester, Peter Tschentscher, har været ude med lignende kritik.

Indbyggerne i den tætbefolkede bystat benytter i vid udstrækning nabo-delstaterne som rekreative områder.

Annonce
Vi går snart ind i en fase, hvor forskellige samfundsmæssige aktiviteter atter vil være mulige.

Ministerpræsident Daniel Günther.

Finder kompromis

Tirsdag kunne Peter Tschentscher så berette, at han var blevet enig med den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther om, at borgere nu kunne krydse delstatsgrænserne til fods eller på cykel.

Men bortset fra denne lille lempelse fastholder og udbygger Slesvig-Holsten kontrollen af uvelkomne gæster. I den kommende tid vil politiet tjekke massivt.

- I påsken vil der som i de foregående weekender være flere patruljer undervejs end normalt, forklarer Henning Nebbe, der er souschef for delstatens politi til nyhedsbureauet DPA.

Sidste weekend kontrollerede politiet bilisterne mange steder i forbundslandet blandt andet på halvøen Eiderstedt i Nordfrisland. Man stødte på en del personer på udflugt fra andre forbundslande. Specielt var der tale om gæster fra Hamborg. De blev sendt retur til hjembyen.

- For det meste udviser borgerne forståelse og er samarbejdsvillige, så vi kan løse sagen med en påtale. Kun i ganske få tilfælde oplever vi, at argumenterne preller af, understreger Henning Nebbe.

Håber på lempelser

Ministerpræsident håber man gradvis kan begynde at lempe på de strenge forholdsregler med indrejsekontrol, tvangslukkede butikker, restauranter og hoteller samt forsamlingsforbud efter påske.

- Vi går snart ind i en fase, hvor forskellige samfundsmæssige aktiviteter atter vil være mulige, fortæller Daniel Günther i et interview med avisen Die Zeit.

Han skal sammen mod de øvrige delstaters regeringschefer drøfte den fremtidige strategi med forbundskansler Angela Merkel den 14. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce