Annonce
Nordtyskland

Slesvig-Holstens konservative frygter for demokratiet

Annegret Kramp-Karrenbauer tog mandag afsked med håbet om at blive kanslerkandidat for det konservative CDU. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix.
Konservative lige syd for grænsen frygter, at det højrenationale AfD vil fortsætte med at undergrave demokratiet, efter de reelt har udmanøvreret Annegret Kramp-Karrenbauer som CDU-formand og kanslerkandidat.

KIEL: Efter Annegret Kramp-Karrenbauer mandag trak sig som kanslerkandidat og bebudede sin afgang som formand for det konservative CDU i Tyskland, er spekulationerne om hendes efterfølger allerede i fuld gang.

- Men vi skal ikke kun tænke i personalespørgsmål. Det politiske indhold må ikke blive lagt til side, siger Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther til mediehuset SHZ.

Günther har selv flere gange tidligere været nævnt som en mulig, konservativ kanslerkandidat. Han har dog i talrige interviews konsekvent afvist ideen og forklaret, at han ikke har ambitioner om noget som helst andet end at være regeringschef i Slesvig-Holsten.

Annonce
Min bekymring er, at AfD med deres destruktive holdning fortsat vil bidrage til at destabilisere det demokratiske system.

Jhannes Callsen, lokalformand for CDU I Slesvig-Flensborg Amt.

Utålelig situation

Annegret Kramp-Karrenbauers situation blev utålelig, efter hun viste sig ude af stand til at holde styr på det parti, hun er formand for. Skønt CDU afviser enhver alliance med det højrenationale Alternative für Deutschland, AfD, valgte de konservative og AfD i den østtyske delstat Thüringen i sidste uge alligevel i enighed at pege på Thomas Kemmerich fra det liberale FDP som ny regeringschef. Resultatet var et ramaskrig i hele forbundsrepublikken over, at CDU på den måde fandt sammen med AfD.

- Efter de foregående dage må det være klart for enhver, at vi ikke kan samarbejde med AfD på nogen måde, mener Daniel Günther ifølge mediehuset.

Han udtrykker respekt for den nu forhenværende kanslerkandidats beslutning.

Kramp-Karrenbauer vil fortsætte som midlertidig formand frem til sommeren 2020. Indtil da vil hun stå i spidsen for arbejdet med at finde en afløser som både spidskandidat og formand. Hun mener dette skal være en og samme person.

- Og vi vil støtte hende i processen med at organisere arbejdet med at finde en kanslerkandidat, lover Daniel Günther på vegne af det slesvig-holstenske CDU.

Chokeret lokalformand

Formanden for CDU’s vælgerforening i Slesvig-Flensborg Amt, Johannes Callsen, blev med egne ord temmelig chokeret over Kramp-Karrenbauers beslutning.

- Jeg ser det som en udpræget svær situation. Min bekymring er, at AfD med deres destruktive holdning fortsat vil bidrage til at destabilisere det demokratiske system. I CDU har vi nu brug for ro og eftertanke, forklarer Johannes Callsen til SHZ.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce