Annonce
Aabenraa

Slesvigsk Parti ønsker poppelallé på budgettet

Aabenraa Kommune har allerede været i gang med at fælde nogle af træerne i poppelalléen af sikkerhedshensyn, og det er planen, at endnu flere træer må lade livet i løbet af efteråret. Foto: Bente Staugaard

Slesvigsk Parti får opbakning fra både V og S, når det gælder en samlet plan for færdiggørelse af Campus-området. Dræning af Dyrskuepladsen og en udskiftning af poppeltræerne er nogle af de ting, der skal findes penge til.

Annonce

AABENRAA: Søndag eftermiddag faldt et par tykke grene fra poppelalléen i Aabenraa ned på Dronning Margrethes Vej, hvor de til alt held ikke ramte nogen.

Dermed blev der sat fornyet fokus på en af de investeringer, som står og venter på, at Aabenraa Kommune får råd - nemlig en udskiftning af de udtjente træer i poppelalléen.

Slesvigsk Parti er klar med et udspil allerede nu, som ikke alene handler om at udskifte poppeltræerne, men om at få færdiggjort hele området ved Dyrskuepladsen.

- Vi ønsker det gjort færdigt så hurtigt som muligt, og derfor skal vi have en samling på alle de delprojekter, der er i området. Vi skal vide, hvad det koster, og så bør det hele samles til ét projekt, mener Kurt Andresen, der er næstformand i Slesvigsk Parti.

Både han og partifællen Erwin Andresen er klar til at prioritere lidt om på kommunens anlægsbudgetter for at få Campus-området gjort færdigt.

- Der er mange ønsker fra brugerne af Dyrskuepladsen om både staldanlæg og det ene og det andet. Måske vil dyrskuet eller ringriderforeningen være med til nogle af investeringerne, men vi mangler et overblik, mener Kurt Andresen.

Pengene var der engang

I 2009 var der afsat penge på kommunens budget til en udskiftning af poppeltræerne, som allerede dengang var udtjente. Men pengene forsvandt igen i forbindelse med en sparerunde.Poppelalléen er plantet oven på diget, der holder Mølleåen på plads. Selve diget trænger også til at blive forstærket og gjort højere for at klare kommende tiders stigende vandmængder.

Annonce

Dræning og stalde

Philip Tietje, (V) der er formand for vækstudvalget for land og by, er enig i, at der skal laves en samlet plan for området.

- Vi har møde med dyrskuet på fredag. De har nogle akutte problemer med dræning af området og med staldbygningerne. Og kommunen har udfordringer med poppelalléen og med manglende parkeringspladser til UC Syd, siger Tietje.

Han er dog ikke så sikker på, at der kan fremtrylles ekstra penge til projekterne, når de folkevalgte skal lægge budget for 2019.

- Man skal nok ikke drømme alt for stort, siger han.

Her er Erik Uldall Hansen (S), der er næstformand i vækstudvalget, enig:

- Det økonomiske vil jeg ikke lægge mig fast på inden vores budgetseminar. Men som udgangspunkt er det rigtigt godt, hvis vi nu og her får et overblik over, hvad der skal gøres i området, siger han.

Kommunen har allerede afsat et beløb til en Campus Rambla - det vil sige en sti på tværs af Dyrskuepladsen, der skal forbinde campusområdet med Arena Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce