Annonce
Sydjylland

SLF vil høre om ministeren har en plan

Søren Laustsen, der er bestyrelsesmedlem i SLF - Sønderjysk Landboforening, ser frem til mødet med fødevareminister Mogens Jensen (S) .
Annonce

De Syd- og Sønderjyske landboorganisationer mødes mandag den 3. februar med fødevareminister Mogens Jensen og Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild på Agerskov Kro.

- Jeg vil spørge, om han nu har en klar plan, der kan sikre, at vådområdeindsatsen kommer op i omdrejninger, og at vi landmænd kan komme videre med at etablere minivådområder på vores bedrifter, siger bestyrelsesmedlem i SLF - Sønderjysk Landboforening Søren Laustsen.

Etableringen af vådområder med efterfølgende reduktion af kvælstofudvaskningen er, ifølge Søren Laustsen, en vigtig betingelse for, at landmændene kan fastholde de gødningsnormer, de fik i Landbrugspakken, og som er afgørende for, at da kan producere korn af høj kvalitet.

Annonce

Udfordringer med proteinindhold

Esben Skøtt, der også er bestyrelsesmedlem i SLF og svineproducent tilføjer, at han også er ganske bekymret for fremtiden, hvor den næste Vandplanperiode træder i kraft fra 1. januar 2021. Her er der lagt op til, at landmændene bliver mødt med yderligere reduktionskrav vedrørende kvælstof.

- Jeg er bekymret for, om det kommer til at betyde reduceret gødningsnorm igen, så jeg ikke kan producere korn med tilstrækkeligt proteinindhold til mine grise. Konsekvensen bliver mere import af soja fra Sydamerika med ringere økonomi og øget klimabelastning til følge. Jeg vil spørge ministeren, hvordan han ser på denne problemstilling, siger Esben Skøtt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce