Annonce
Billund

Slip af med sukkertrangen: Hvad kan du få i stedet for?

Flemming Tiro holder gratis foredrag under festugen i Magion - om at stoppe sukkerafhængighed. Arkivfoto
Under festugen holder hypnotisør Flemming Tiro et foredrag om at skifte den søde tand ud med noget andet, der gør meget bedre ting for os end slik, cola og kage gør.

Grindsted: Det er som regel ikke dem, der prøver at tabe sig for første gang, der opsøger hypnotisør Flemming Tiro.

- Jeg har efterhånden holdt en del foredrag, og dem der kommer, har som regel ret stor erfaring med slankekure, siger Flemming Tiro, der under festugen holder foredraget "Slip sukkertrangen og tab dig" i Magion.

Flemming Tiro tabte selv 22 kilo i 2018 - da han i en tre måneders periode stoppede med overspisning og med at spise slik, chokolade og kage og drikke cola.

- Nu har jeg holdt det i halvandet år, og jeg kan sagtens sidde at tale med nogen, der spiser slik, uden jeg selv har behov for det, siger Flemming Tiro, der ikke er tilhænger af specielle kure eller særlig kost.

- For mig handler det om at spise mindre af det, jeg plejer, siger Flemming Tiro, der til foredraget vil komme ind på, hvad der gør, at de søde sager flyver indenbords.

- Vi er blevet trøstet med søde sager siden fødslen - det gentager sig igen og igen. Alenefølelsen bliver fodret med sukker. Hvad gør man, når et barn skal trøstes - giver det en is eller en slikkepind, og hvad gør man første gang, børnene skal være alene hjemme - fylder køleskabet med cola, så de rigtig kan hygge sig, siger Flemming Tiro.

Annonce

Mere energi og søvn

Og hvad kan man så gøre for at bryde den vane? Det kommer Flemming Tiro også ind på i sit foredrag. Man skal nemlig træne sig selv i at tænke på, hvad man får i stedet for det søde.

- Jeg fik mere energi, en bedre søvn, og pludselig havde jeg ikke ondt i mit knæ mere, jeg tabte mig, og jeg kunne begynde at løbe igen, fortæller Flemming Tiro, der bruger hypnose til netop det.

Han vil gerne, at sukkersager får langt mindre opmærksomhed i hverdagen.

- Jeg taler med mange yngre mødre, der ikke giver deres børn sukker, og det er en rigtig god ide, men så kommer onkel eller bedstefar på banen, siger Flemming Tiro, der gerne vil opfordre forældre til i stedet at give deres børn masser af kærlighed, oplevelser, historier og nærvær.

I dag spiser Flemming Tiro sødt som en naturlig del af kosten - og er der dessert, spiser han også det, men i langt mindre mængder, end han gjorde tidligere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce