Annonce
Kolding

Slip for venteværelset for 799 kroner: Læge tilbyder besøg hjemme og på jobbet

Hung Le har overtaget Hanne Christensens praksis fra 1. januar. Han driver nu praksis i hendes gamle lokaler på Kongensgade. Arkivfoto

Hung Le, læge i Christiansfeld, lover dog, at hans ekstra service ikke kommer til at gå ud over behandlingen i lægehuset. - Alle har lige adgang, understreger han.

Christiansfeld: For et éngangsbeløb på 799 kroner kan du få helt særlige services hos praktiserende læge Hung Le i Christiansfeld. For 799 kroner bliver du såkaldt Premium-medlem, hvilket vil sige, at du blandt andet har mulighed for at få taget blodprøver og hjertediagrammer på din arbejdsplads eller derhjemme, lige som du også kan blive vaccineret samme dag, som du bestiller tid.

Det er Hung Le, der selv har fået idéen, som han kalder unik. Han understreger, at servicen ikke er en del af sin almindelige praksis, men noget han kører ved siden af.

- Min grundlæggende tanke er, at jeg vil give det optimale produkt til folk, der har en travl hverdag. Jeg vil prøve så vidt muligt, at de ikke skal bruge tid på at navigere rundt i sundhedssystemet, for det kan være fuldstændig håbløst i dagens Danmark. Der vil gerne være den, der tager sig af det, siger Hung Le.

- I Danmark kan man få en masse service på den offentlige regning. Jeg synes, at det er ærgerligt, at hvis man skulle have behov for mere service, end det offentlige kan tilbyde, så har man ikke den mulighed. Den mulighed vil jeg gerne give folk, siger han.

Annonce

Services

Premium-servicen koster 799 kroner og giver dig adgang til følgende:Drop off service hvor du i forbifarten kan smide dine prøver i postkassen. Prøverne bliver tjekket, og du får svar via Patientportalen.

Anywhere service hvor du kan få lavet blodprøvtagninger, urinprøveopsamlinger, podninger, hjertediagrammer og lungefunktionsundersøgelser i dit hjem eller på din arbejdsplads.

Drive in vaccination hvor du kan bestille en tid og blive vaccineret samme dag.

Derudover får du kaffe ad libitum.

Der findes også en Plus-service, hvor du kun får mulighed for at benytte dig af drop off servicen.

Alle har lige adgang

Servicen bliver implementeret i løbet af de næste par måneder. Derfor er der heller ikke nogle tilmeldte endnu.

- Det er til dem, der gerne vil have lidt mere eksklusiv service. Det behøver ikke være en forretningsmand, men det kan også være en, der har travlt og ikke kan tage så mange sygedage. Det kan være hvem som helst, der af private årsager ikke har tiden til at tage til læge.

Risikerer du ikke, at nogle af dine patienter kommer til at føle sig forskelsbehandlet?

- Der er ikke nogen som helst, der kommer før andre. Alle har lige adgang. Man kan ikke rekvirere os til hurtigere besøg, uanset om du forgylder os. Sådan er det bare. Jeg kan ikke lade pengene betyde, hvem der kommer først.

Hung Le regner ikke med, at servicen er noget, han kommer til at tjene styrtende med penge på sin ekstra service. Det er heller ikke meningen.

- Jeg kommer ikke til at tjene kassen på det her. Hvis der er nogen, der henvender sig og har behov for noget, så finder vi en løsning. Det skal bare finansieres og kunne løbe rundt.

Må ikke blandes sammen

Frank Ingemann Jensen, praksischef i Region Syddanmark, forklarer, at Hung Le ikke overtræder nogle regler, så længe han holder praksis og sin Premium-ordning adskilt.

- Det, der er det vigtige, er, at man ikke blandt tingene sammen, og hvis man lader med det, så må man godt have det her kørende, siger praksischefen, der aldrig før har set eller hørt om en lignende ordning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce