Annonce
Kolding

Slip for venteværelset for 799 kroner: Læge tilbyder besøg hjemme og på jobbet

Hung Le har overtaget Hanne Christensens praksis fra 1. januar. Han driver nu praksis i hendes gamle lokaler på Kongensgade. Arkivfoto

Hung Le, læge i Christiansfeld, lover dog, at hans ekstra service ikke kommer til at gå ud over behandlingen i lægehuset. - Alle har lige adgang, understreger han.

Annonce

Christiansfeld: For et éngangsbeløb på 799 kroner kan du få helt særlige services hos praktiserende læge Hung Le i Christiansfeld. For 799 kroner bliver du såkaldt Premium-medlem, hvilket vil sige, at du blandt andet har mulighed for at få taget blodprøver og hjertediagrammer på din arbejdsplads eller derhjemme, lige som du også kan blive vaccineret samme dag, som du bestiller tid.

Det er Hung Le, der selv har fået idéen, som han kalder unik. Han understreger, at servicen ikke er en del af sin almindelige praksis, men noget han kører ved siden af.

- Min grundlæggende tanke er, at jeg vil give det optimale produkt til folk, der har en travl hverdag. Jeg vil prøve så vidt muligt, at de ikke skal bruge tid på at navigere rundt i sundhedssystemet, for det kan være fuldstændig håbløst i dagens Danmark. Der vil gerne være den, der tager sig af det, siger Hung Le.

- I Danmark kan man få en masse service på den offentlige regning. Jeg synes, at det er ærgerligt, at hvis man skulle have behov for mere service, end det offentlige kan tilbyde, så har man ikke den mulighed. Den mulighed vil jeg gerne give folk, siger han.

Services

Premium-servicen koster 799 kroner og giver dig adgang til følgende:Drop off service hvor du i forbifarten kan smide dine prøver i postkassen. Prøverne bliver tjekket, og du får svar via Patientportalen.

Anywhere service hvor du kan få lavet blodprøvtagninger, urinprøveopsamlinger, podninger, hjertediagrammer og lungefunktionsundersøgelser i dit hjem eller på din arbejdsplads.

Drive in vaccination hvor du kan bestille en tid og blive vaccineret samme dag.

Derudover får du kaffe ad libitum.

Der findes også en Plus-service, hvor du kun får mulighed for at benytte dig af drop off servicen.

Annonce

Alle har lige adgang

Servicen bliver implementeret i løbet af de næste par måneder. Derfor er der heller ikke nogle tilmeldte endnu.

- Det er til dem, der gerne vil have lidt mere eksklusiv service. Det behøver ikke være en forretningsmand, men det kan også være en, der har travlt og ikke kan tage så mange sygedage. Det kan være hvem som helst, der af private årsager ikke har tiden til at tage til læge.

Risikerer du ikke, at nogle af dine patienter kommer til at føle sig forskelsbehandlet?

- Der er ikke nogen som helst, der kommer før andre. Alle har lige adgang. Man kan ikke rekvirere os til hurtigere besøg, uanset om du forgylder os. Sådan er det bare. Jeg kan ikke lade pengene betyde, hvem der kommer først.

Hung Le regner ikke med, at servicen er noget, han kommer til at tjene styrtende med penge på sin ekstra service. Det er heller ikke meningen.

- Jeg kommer ikke til at tjene kassen på det her. Hvis der er nogen, der henvender sig og har behov for noget, så finder vi en løsning. Det skal bare finansieres og kunne løbe rundt.

Annonce

Må ikke blandes sammen

Frank Ingemann Jensen, praksischef i Region Syddanmark, forklarer, at Hung Le ikke overtræder nogle regler, så længe han holder praksis og sin Premium-ordning adskilt.

- Det, der er det vigtige, er, at man ikke blandt tingene sammen, og hvis man lader med det, så må man godt have det her kørende, siger praksischefen, der aldrig før har set eller hørt om en lignende ordning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce