Annonce
Kolding

Slip for venteværelset for 799 kroner: Læge tilbyder besøg hjemme og på jobbet

Hung Le har overtaget Hanne Christensens praksis fra 1. januar. Han driver nu praksis i hendes gamle lokaler på Kongensgade. Arkivfoto

Hung Le, læge i Christiansfeld, lover dog, at hans ekstra service ikke kommer til at gå ud over behandlingen i lægehuset. - Alle har lige adgang, understreger han.

Christiansfeld: For et éngangsbeløb på 799 kroner kan du få helt særlige services hos praktiserende læge Hung Le i Christiansfeld. For 799 kroner bliver du såkaldt Premium-medlem, hvilket vil sige, at du blandt andet har mulighed for at få taget blodprøver og hjertediagrammer på din arbejdsplads eller derhjemme, lige som du også kan blive vaccineret samme dag, som du bestiller tid.

Det er Hung Le, der selv har fået idéen, som han kalder unik. Han understreger, at servicen ikke er en del af sin almindelige praksis, men noget han kører ved siden af.

- Min grundlæggende tanke er, at jeg vil give det optimale produkt til folk, der har en travl hverdag. Jeg vil prøve så vidt muligt, at de ikke skal bruge tid på at navigere rundt i sundhedssystemet, for det kan være fuldstændig håbløst i dagens Danmark. Der vil gerne være den, der tager sig af det, siger Hung Le.

- I Danmark kan man få en masse service på den offentlige regning. Jeg synes, at det er ærgerligt, at hvis man skulle have behov for mere service, end det offentlige kan tilbyde, så har man ikke den mulighed. Den mulighed vil jeg gerne give folk, siger han.

Annonce

Services

Premium-servicen koster 799 kroner og giver dig adgang til følgende:Drop off service hvor du i forbifarten kan smide dine prøver i postkassen. Prøverne bliver tjekket, og du får svar via Patientportalen.

Anywhere service hvor du kan få lavet blodprøvtagninger, urinprøveopsamlinger, podninger, hjertediagrammer og lungefunktionsundersøgelser i dit hjem eller på din arbejdsplads.

Drive in vaccination hvor du kan bestille en tid og blive vaccineret samme dag.

Derudover får du kaffe ad libitum.

Der findes også en Plus-service, hvor du kun får mulighed for at benytte dig af drop off servicen.

Alle har lige adgang

Servicen bliver implementeret i løbet af de næste par måneder. Derfor er der heller ikke nogle tilmeldte endnu.

- Det er til dem, der gerne vil have lidt mere eksklusiv service. Det behøver ikke være en forretningsmand, men det kan også være en, der har travlt og ikke kan tage så mange sygedage. Det kan være hvem som helst, der af private årsager ikke har tiden til at tage til læge.

Risikerer du ikke, at nogle af dine patienter kommer til at føle sig forskelsbehandlet?

- Der er ikke nogen som helst, der kommer før andre. Alle har lige adgang. Man kan ikke rekvirere os til hurtigere besøg, uanset om du forgylder os. Sådan er det bare. Jeg kan ikke lade pengene betyde, hvem der kommer først.

Hung Le regner ikke med, at servicen er noget, han kommer til at tjene styrtende med penge på sin ekstra service. Det er heller ikke meningen.

- Jeg kommer ikke til at tjene kassen på det her. Hvis der er nogen, der henvender sig og har behov for noget, så finder vi en løsning. Det skal bare finansieres og kunne løbe rundt.

Må ikke blandes sammen

Frank Ingemann Jensen, praksischef i Region Syddanmark, forklarer, at Hung Le ikke overtræder nogle regler, så længe han holder praksis og sin Premium-ordning adskilt.

- Det, der er det vigtige, er, at man ikke blandt tingene sammen, og hvis man lader med det, så må man godt have det her kørende, siger praksischefen, der aldrig før har set eller hørt om en lignende ordning.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce