Annonce
Haderslev

Slivsø Løbet genopstår

Banner for det nye Slivsø-løb. Pressefoto
Lørdag den 31. august kan man løbe eller gå en tur i den smukke natur omkring Hoptrup.

HOPTRUP: Efter års pause genopstår det smukke løb/gåtur omkring Slivsøen i Hoptrup.

Det er Michael Kildal Frederiksen, medlemskasserer i Haderslev Idræts-Forening og Hoptrup-borger, der har taget initiativ til at genstarte Slivsø Løbet. Det er lykkedes med opbakning fra en række foreninger og virksomheder i lokalområdet.

Løbet foregår lørdag den 31. august klokken 10.00, og turen går gennem de smukke omgivelser med ruter på fem og ni kilometer, som foregår på grusstier, vandpytter, asfalt, broer og trapper.

Selv om ruten til tider virker udfordrende, kan alle være med, lover arrangørerne.

Og man bestemmer selv, om man vil gå ruten eller race afsted.

Der er start og parkering på Hoptrup Hovedgade ved siden af Hoptrup Efterskole og spejderhytten.

Deltagelse i Slivsø Løbet koster 50 kr. for fem kilometer og 100 kroner for 9 kilometer. Der vil være vanddepoter to steder på den lange rute og et sted på den korte samt frugt og vand i målområdet.

Se mere på Facebook "Slivsoeloebet", hvor der også er info om tilmelding.

Annonce

Lokalsamfundet bakker op om løb

Frivillige fra Haderslev IF er vejvisere og står for materiel.

Hoptrup Borgerforening står med pølser og vand/øl.

Hoptrup Spar/ ved Morten og Lone står for præmier og vand/frugt på ruten.

El-Tek Hoptrup står for tidtagning og skilte.

Hoptrup Efterskole bidrager med deltagere og højtalere.

Kestrup Smede og Maskinforretning, Peter Hejsels Autoværksted og Anettes Rengøring ApS bakker om med lokalstøtte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce