Annonce
Tønder

Slog med støttefod fra cykel: Unge endte i masseslagsmål i Skærbæk

En større gruppe unge endte i et masseslagsmål i Skærbæk onsdag. Indtil videre er én sigtet for vold, mens fire andre grundet deres alder modtager en uformel sigtelse for optrinnet. Arkivfoto: Michael Bager

En 15-årig mand er sigtet for vold efter et større slagsmål brød ud ved Skærbækcentret onsdag aften i den forgangne uge. Fire andre unge får såkaldt uformelle sigtelser, idet de er under den kriminelle lavalder.

Annonce

SKÆRBÆK: Et større skænderi mellem to grupper drenge udviklede sig onsdag aften til et stort slagsmål ved Skærbækcentret.

Her blev fire lokale unge overfaldet af en større gruppe på 10-15 jævnaldrende, der alle var omkring 14-15 år gamle. En enkelt er som følge af slagsmålet blevet sigtet for vold, idet han er 15 år og dermed over den kriminelle lavalder.

Det bekræfter lederen af den lokale efterforskning fra Syd- og Sønderjyllands Politi, Jens Peter Rudbeck:

- Vi har noteret en voldssag derude onsdag aften klokken 20.30. Fire lokale drenge blev overfaldet af en anden gruppe unge - mellem 10 og 15 i alt, som kommer fra Albertslund. De er her på et lejrophold. Vi arbejder fortsat med sagen, forklarer han.

- Vi har noteret en voldssag derude onsdag aften klokken 20.30. Fire lokale drenge blev overfaldet af en anden gruppe unge - mellem 10 og 15 i alt, som kommer fra Albertslund. De er her på et lejrophold. Vi arbejder fortsat med sagen, forklarer han.

Jens Peter Rudbeck, politikommissær i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den kriminelle lavalder

Den kriminelle lavalder er den aldersmæssige grænse for børns strafferetlige ansvar. Den kriminelle lavalder er i Danmark 15 år.Under denne alder kan et barn i Danmark ikke idømmes straf for en lovovertrædelse, uanset hvor grov den måtte være. Heller ikke betinget dom, bøde eller tiltalefrafald kan anvendes.

I stedet for straf kan der iværksættes hjælpeforanstaltninger efter reglerne i Lov om social service. Det kan eksempelvis være anbringelse i institution med eller uden samtykke fra barnet og indehaveren af forældremyndigheden.

Også unge mellem 15 og 18 år, der har begået kriminalitet, behandles i et vist omfang lempeligere end ældre personer.

Kilde: Den store danske

Annonce

Slag med støttefod

I øjeblikket ligger sagen hos Lokalpolitiet i Tønder, forklarer politikommissær Per Michael Knudsen.

- Vi undersøger stadig sagen, men de her to grupper er i hvert fald blevet uenige om noget på multibanen nede bag Skærbækcentret, hvorefter de begyndte at slås. Flere har fået skrammer, og en enkelt blev kørt på skadestuen med et sår i hovedbunden, efter han fik et slag i hovedet med støttefoden fra en cykel, forklarer han og tilføjer:

- Det er muligt, at slaget med støttefoden kan give en udvidet sigtelse, men det er svært at sige endnu, fordi vi er midt i efterforskningen. Som jeg har fået det oplyst, så blev en enkelt i hvert fald kørt på skadestuen, tilføjer han.

Annonce

Sigtelser på vej

De fleste af de unge, der var med i slagsmålet, er under den kriminelle lavalder på 15 år, og kan derfor ikke straffes efter straffeloven. Men der bliver alligevel skredet ind - omend det bliver med sociale sager.

Indtil videre er en enkelt dreng sigtet i sagen, idet han er fyldt 15 år, mens fire andre får det, der hedder en uformel sigtelse, forklarer politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- De fire, der er under den kriminelle lavalder får en uformel sigtelse, og vi laver derfor en socialsag på det i deres hjemkommune, afrunder Jens Peter Rudbeck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce