Annonce
forside

Slogan uden effekt

Læserbrev. JydskeVestkysten (jv) oplyser 4. oktober, at Tønder nu skal have et nyt slogan, og at det ny slogan skal øge kendskabet til Tønder Kommune.

Forslag til det nye slogan er "Rig på tur", som, ingen kan se, henviser til Tønder, og som ikke på nogen som helst måde vil øge kendskabet til Tønder Kommune. Det er et forslag, som med lige så ringe effekt kan bruges overalt uden at oplyse, hvad det er slogan for.

Hvis forslaget "Rig på tur" absolut skal bruges i Tønder Kommune, så vil jeg foreslå, at det bruges af "Bingo Rejser", som jo er blevet rig af at køre ture.

Jeg har nogle spørgsmål til "Vækstråd Tønder":

jv oplyser, at det nye slogan skal endelig godkendes af Tønders kommunalbestyrelse den 25. oktober. Men er beslutningen ikke allerede truffet?

Hvem skal have de 250.000 kroner? Er det direktøren for Aros Kommunikation Jens Hansen fra Århus?

Er det nødvendig for Tønder Kommune altid at bruge dyre udenbys kommunikations- eller rådgivningsfirmaer, når der skal træffes beslutninger?

Var det forudbestemt, at sloganet skulle ende med "tur"?

Kan sloganet godkendes af sprogkyndige?

Kan kommunalbestyrelsens godkendelse af et slogan udsættes, indtil der kommer bedre forslag?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce