Annonce
Tønder

Slotfeltladen danner ramme om et anderledes møde med Vadehavet

Billedet er taget ved Højer. Foto: Alexandra Buhl

Musik, der skildrer Vadehavet - eller spiller med på naturens lyde. Og videokunst, der viser mødet mellem menneskekroppen og vind, tidevand og strandkanter. Tre kunstnere har beskæftiget sig med fire årstider i Vadehavet.

Møgeltønder: Gennem fire årstider, på fire forskellige steder i den danske Vadehavsregion - Rømø, Højer, Fanø og Mandø - har tre københavnske kunstnere skabt video, lyd og musik - med selve Vadehavs-naturen som en aktivt medskabende fjerde partner.

Nu er de klar til for første gang at præsentere deres kunstprojekt for publikum; "Inseparable Together" kan opleves lørdag 14. juli kl. 14.30 i Slotfeltladen, Møgeltønder.

Ved åbningen opfører den internationalt anerkendte violinist Christine Pryn to vadehavsduetter, Tidevand og Reliquiae Aestus af komponist Ellen Birgitte Rasmussen.

Kompositionerne er symbioser mellem musik og vadehavslyde: Kan der flyde en strøm af toner ud af en sluse? Kan violinisten akkompagnere fuglene, duellere med vestenvinden og fortolke havets bølger?

Annonce

Kroppen møder Vadehavet

Billedsiden står fotograf Alexandra Buhl og performancekunstner Nana Francisca Schottländer for. De har skabt videoværker, der skildrer mødet mellem menneskekroppen og Vadehavets vind, tidevand og strandkanter. "Inseparable Together" er støttet af Kulturregion Vadehavet, Tønder Kommune og Nationalpark Vadehavet. Sidstnævnte åbner udstillingen med en tale af ornitolog og naturvejleder Marco Brodde.

Udstillingen i Slotfeltladen kan opleves frem til d.28 juli kl. 17. Der er gratis adgang.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce