Annonce
Kultur

Slots- og Kulturstyrelsen giver topkarakter til Sydvestjyske Museer

Sydvestjyske Museers mange spændende udstillinger over hele kommunen tiltrækker sig stor opmærksomhed, og nu har de fået et meget flot skudsmål i ny rapport fra Slots- og Kulturstyrelsen. Foto: André Thorup
I en omfattende vurdering af Sydvestjyske Museer har Slots- og Kulturstyrelsen de store, positive gloser fremme, og det glæder direktør Flemming Just, at man kan bidrage med faglige standarder og metodeudvikling til inspiration for et samlet, dansk museumsvæsen.
Annonce

Ribe: Det er flotte ord, Sydvestjyske Museer med hovedsæde i Ribe får i en ny og omfattende af Sydvestjyske Museer, der idag har udstillingssteder i Esbjerg, Bramming og Ribe og har det arkæologiske ansvar i Esbjerg, Fanø og Billund kommuner.

- Sydvestjyske Museer er samlet set et markant og professionelt drevet museum, der løfter alle faglige opgaver på et højt, kvalitativt niveau, arbejder innovativt og nytænkende med fortsat udvikling og professionalisering af den samlede virksomhed.

Sådan lyder en af konklusionerne i Slots- og Kulturstyrelsens såkaldte kvalitetsvurderingsrapport, og de fine ord glæder bestyrelsesformand i Sydvestjyske Museer, Jørgen Ulrik Jensen

- Vi er i bestyrelsen rigtig glade for så flotte skudsmål. Vi synes jo selv det går meget godt, men det er altid rart, når en statslig styrelse efter en omfattende undersøgelse af alle dele af museets virksomhed når frem til så flotte vurderinger, siger Jørgen Ulrik Jensen og forklarer, at man bestræber sig på systematisk at placere museet blandt de bedste i Danmark inden for forskning, formidling, skoletjeneste, oplevelser til lokalbefolkningen og turister og i forhold til samspillet med omverdenen i bred forstand.

- Det er den samlede pakke, som Slots- og Kulturstyrelsen nu har givet os topkarakter for, siger han.

Kvalitetsvurderinger

Slots- og Kulturstyrelsen foretager hvert år kvalitetsvurderinger af 10-12 af de i alt 97 statsanerkendte museer.

Man kan læse vurderingerne for alle museer på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Annonce

Kritikpunkt

Museumsdirektør Flemming Just er selvsagt også rigtig godt tilfreds.

- Vi er da glade for at få at vide, at vi viser vejen for ”faglige standarder og metodeudvikling til inspiration og gavn for det samlede museumsvæsen”, og at vi er nytænkende og lægger et stort engagement i udviklingen af fagligt velfunderede tilbud også uden for museet, siger Flemming Just.

Slots- og Kulturstyrelsen konkluderer også, at museet er en central og væsentlig aktør lokalt, regionalt og nationalt og med stærke faglige samarbejder og relationer internationalt.

Det fastslås også, ”at museets forskning inden for det samlede ansvarsområde både kvantitativt og kvalitativt er på et meget højt niveau,” og styrelsen har kun én enkelt kras kritik: Opbevaringsforholdene på museets magasin på Tobakken i Esbjerg betegnes som uegnede.

– Det er vi sådan set helt enige i, men vi har ikke haft pengene til at gøre noget ved det. Men nu er der lys forude, fordi Kulturministeriet lige har bevilget 2,6 mio. kr. til et fællesmagasin sammen med de andre museer i kommunen. Så vi er gået i gang med at regne på det samlede projekt, siger Flemming Just.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce