Annonce
Kolding

SlotssøBadet overvældet af badegæster: Men ikke alle  overholder corona-restriktioner

I takt med at flere får sommerferie, og turisterne kommer til landet, vælger mange at tage en tur i svømmehallen. Det stiller store krav til SlotssøBadets personale, som blandt andet skal kontrollere antallet af badende. Arkivfoto: Søren Gylling
Mange koldingensere har valgt at tage en tur i SlotssøBadet i starten af sommerferien, og det er desværre ikke alle, der har forstået at overholde restriktionerne i forbindelse med corona, lyder det fra badchef Otto Skak.
Annonce

Kolding: Kombinationen af sommerferie, gratis billetter til børn og unge og ustadigt vejr betyder, at mange koldingensere og turister i disse dage vælger at pakke badetøjet og tage en tur i SlotssøBadet. Det glæder badchef, Otto Skak, men med de mange corona-restriktioner stilles der også større krav til både de badende og personalet.

- Vi startede egentlig ganske blødt ud, men vi er blevet overvældet i løbet af de seneste dage, hvor folk er stormet ind. Det er selvfølgelig rigtig dejligt, at folk støtter svømmehallen, men det giver også en kæmpe udfordring for vores personale, siger Otto Skak og fortsætter:

- Generelt er folk gode til at følge reglerne, men vi oplever desværre også, at der er nogen, der ikke er opmærksomme på, hvor mange der må være i bassinerne. Når vores personale lige har jaget fire op og vender ryggen til, så er der hurtigt nogen, der hopper i igen, og det er desværre heller ikke alle, der er lige forstående over for, at reglerne skal følges, siger Otto Skak.

Han forklarer, at SlotssøBadet har opsat skilte, der indikerer, hvor mange der må være i de seks bassiner og har indsat cirka dobbelt så meget personale som normalt for at kunne kontrollere, at alle regler bliver overholdt.

- Men det er svært at være alle steder hele tiden, så vi opfordrer bestemt til, at forældre lige tager en snak med deres børn, og folk er ekstra opmærksomme på antallet i vandet, inden de hopper i bassinet. Det gør det også nemmere for vores personale, siger Otto Skak.

Annonce

Tape og telte

Med corona-restriktioner kan SlotssøBadet lukke 275 badende ind af gangen, hvilket et automatisk billetsystem er med til at sørge for ikke overstiges, men det gør også, at gæster kan risikere at opleve at skulle stå i kø ved indgangen.

- Vi havde mellem 450 og 500 besøgende tirsdag, som er ingenting sammenlignet med en sommer under normale omstændigheder, men jeg tror, vi havde nærmest 80 meter kø for at komme ind i starten af ugen. Det er selvfølgelig træls at skulle stå ude og vente, når det regner, så vi har faktisk sat lidt telte op, hvor folk lige kan gå i læ, siger badchefen.


Men det er svært at være alle steder hele tiden, så vi opfordrer bestemt til, at forældre lige tager en snak med deres børn, og folk er ekstra opmærksomme på antallet i vandet, inden de hopper i bassinet. Det gør det også nemmere for vores personale.

Otto Skak, badchef i SlotssøBadet


For at hjælpe personalet ved bassinerne med at kontrollere kravene har man desuden valgt at sætte afspærringstape op rundt om det populære varmtvandsbassin.

- Vi ved, at det er et af de bassiner, som mange gerne vil bruge, og tapen gør, at det kun er muligt at hoppe i et sted fra. Det gør det nemmere rent praktisk at holde øje, siger Otto Skak og understreger, at han fortsat håber, at mange har lyst til at bruge svømmehallen.

- Det er rigtig dejligt, at der er kommet lidt liv i svømmehallen igen, og de fleste er heldigvis opmærksomme på reglerne. Alt personale har været på kursus, har fået reglerne udleveret skriftligt, og vi har folk til stede ved indgangen, ved bassinerne og i omklædningsrummene, som er med til at sørge for, at det er sikkert at komme og bade, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce