Annonce
Sport

Slott frygtede tyvstart i komfortabelt OL-avancement

Sara Slott Petersen blev nummer tre i sit heat lørdag. Foto: Kim Price/Ritzau Scanpix
Sara Slott løb sig sikkert i semifinalen, men er bevidst om, at hun skal løbe hurtigere for at nå finalen.

Sara Slott Petersen forlængede karrieren med mindst et løb, da hun natten til lørdag avancerede til semifinalen i 400 meter hækkeløb via en tredjeplads i det indledende heat.

Først i andet hug lykkedes det at få sat tredje heat i gang, da der var tyvstart først, og danskeren, der deltager i karrierens sidste store konkurrence, nåede at frygte, at det var hende, som tyvstartede.

- Jeg ved, at jeg nogle gange er tæt på at tyvstarte, fordi jeg altid reagerer hurtigt i startblokken, men jeg følte ikke, at jeg gjorde det. Men da vi begyndte at gå tilbage, og de filmede på mig, tænkte jeg bare "fuck".

Annonce

- Jeg var forberedt på potentielt at ryge ud, og det ville være slut. Så jeg var lidt nervøs, og jeg begyndte at gennemgå mine rettigheder og orienterede mig om, hvor min træner var, hvis jeg behøvede rådgivning, fortæller Slott.

Hun skulle i top-4 for at være sikker på en plads i semifinalen, og hun havde da også lidt luft ned til femtepladsen - 1,3 sekunder helt nøjagtigt - selv om hun ikke var tilfreds med sit løb fra yderbanen.

Hun mente, at hun kom til at løbe lidt uøkonomisk.

- Jeg så først de andre ved niende hæk, og der havde jeg lidt for lidt fart i forhold til, hvor hurtigt de kom, men det er det svære ved yderbanen. Man skal ikke vente på de andre, men bare løbe. Det er nemmere at jagte én end at blive jagtet.

- Da de kom op, tænkte jeg "fuck", og så begyndte jeg at grave lidt igen. Jeg pressede mig selv til sidst, fordi de kom op på mine side, siger Slott.

Hun løb i tiden 55,52 sekunder, men hun er bevidst om, at det kræver en noget hurtigere tid, hvis drømmen om finalen skal blive til virkelighed.

- Jeg tror, at jeg kan løbe mere frigjort nu, men jeg er bevidst om, at jeg virkelig skal ud og finde noget for at komme videre. Men jeg ved også, at jeg kan, for jeg ligger godt til træning.

- Jeg føler, jeg kan løbe frit nu, for det ligger ikke i kortene, at jeg kommer til finalen. Jeg føler, at jeg har et sekund mere i mig. Det skal der være. Jeg tror, at den sidste plads til finalen kommer til at gå til omkring 54,40.

De tre semifinaler sættes i gang mandag klokken 13.35 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Speedway For abonnenter

Vild jubel efter vild præstation: Holsted Tigers sidder igen på speedwaytronen

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Billund

Vestjysk Bank slår revner: Loftet er i fare for at falde ned

Tønder

Opfordring til unge: Lad jer nu vaccinere

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE ansætter tidligere målmand på fuld tid som træner i akademiet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Varde For abonnenter

Brændt nedlagt skole solgt på tvangsauktion nummer to: Der kom langt højere bud denne gang

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Annonce