Annonce
Sport

Slovenien slår Island og topper sin mellemrunde-gruppe

Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Sloveniens håndboldherrer vandt 30-27 over Island, og slovenerne fører dermed gruppe 2 i mellemrunden.

Sloveniens håndboldherrer åbnede fredag eftermiddag EM-programmet i gruppe 2 i mellemrunden med succes.

Det skete med en sejr på 30-27 over Island, som tidligere på ugen var med til at sende Danmark ud af EM-slutrunden.

Med sejren ligger Slovenien, der ligesom Norge og Ungarn havde to point med over i mellemrunden, i spidsen af gruppen med fire point.

Slovenerne kom godt fra start i kampen. Foran 6-2 tvang de Islands træner, Gudmundur Gudmundsson, til at tage timeout efter blot ni minutters spil.

Det hjalp, og herefter spillede islændingene sig tættere på Slovenien og kunne efter 20 minutters spil udligne til 9-9.

De to hold fulgtes ad, inden Slovenien med en scoring i første halvlegs sidste sekund bragte sig foran til pausestillingen 15-14.

I anden halvleg trak Slovenien dog fra islændingene, der aldrig for alvor kom tilbage i kampen.

Særligt Sloveniens Dean Bombac spillede en stor kamp. Men ni mål på 11 forsøg spillede han en hovedrolle i den slovenske sejr.

Senere fredag gælder det opgøret i gruppen mellem Norge og Ungarn, hvor begge hold har to point med over i mellemrunden. Her vil det vindende hold komme på pointhøjde med Slovenien.

Gruppens sidste to hold, Portugal og Sverige, mødes senere fredag. Ingen af de to hold har point med over i mellemrunden.

Den anden mellemgruppe består af Spanien, Kroatien, Tyskland, Østrig, Tjekkiet og Hviderusland. Gruppen, der i øjeblikket føres af Spanien og Kroatien, tager hul på anden runde lørdag.

De to bedste hold i hver mellemgruppe går videre til semifinalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce