Annonce
Aabenraa

Slukning i gang: Kraftig røgudvikling ved nedlagt kraftværk

Brand på tidligere kraftværk i Aabenraa er angiveligt under kontrol.

Aabenraa: Brand & Redning Sønderjylland er sammen med Syd- og Sønderjyllands Politi til stede ved Enstedværket - et tidligere kraftværk ved Aabenraa Fjord - hvor der er kraftig røgudvikling, fordi der er gået ild i en stak med affald fra nedbrydningen af værket.

- Der er brand i en stak med tagpap, men brandvæsenet er i fuld gang. Alt er under kontrol, og der er ingen fare for mennesker i området, siger Kim Andresen fra Rimeco, der ejer den del af værket, hvor branden er opstået.

- Heldigvis går røgudviklingen ud over vandet. Andet ved jeg ikke endnu, siger vagtchefen hos Syd- Sønderjyllands Politi.

Politiet oplyser dog på Twitter, at røgfanen går højt op og knækker mod Hostrupskov.

- Beboere i området bør være opmærksomme. Hvis røgen slår ned så gå indenfor og luk døre og vinduer, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

jv.dk følger sagens udvikling.

Annonce
Virksomheden Rimeco er i gang med at rive Enstedværket i Aabenraa ned. Arkivfoto: Søren Gylling
Branden har medført en kraftig røgudvikling. Foto: Henrik Dürr
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce