Annonce
Esbjerg

Sluseprojekt modtager stor donation fra vækstpulje

Friluftsprojektet Sneum Sluse har modtaget 100.000 kr. fra SE Vækstpulje, der blandt andet skal bruges til shelters, madpakkehus og infotavler i det smukke område. Arkivfoto: John Frikke
Friluftsprojektet Sneum Sluse, der skal videreformidle de mange naturoplevelser, naturområdet ved Sneum Sluse byder på, har modtaget en donation på 100.000 kr. fra SE Vækstpulje.

Darum: Det vækker stor glæde i Darum, at SE Vækstpulje kan se potentialet i friluftsprojektet Sneum Sluse, og derfor har valgt at bidrage med 100.000 kr. til projektet.

- Vi synes selv, at det er et rigtigt god projekt, og vi har allerede modtaget mange roser for projektet. Blandt andet fra Teknik & Byggeudvalget og Økonomiudvalget i Esbjerg Kommune, hvor vi har fremlagt projektet for at orientere om hvad vi arbejder på. Og vi har fået rigtig fin respons, siger formand for Lokalrådet i Darum, Helle Ertmann, der også er en del af arbejdsgruppen bag det store projekt.

Lokalrådene for Sneum-Tjæreborg og Darum er gået sammen om virkeliggørelsen af et fælles friluftsprojekt, der skal synliggøre og udvide de natur- og kulturoplevelser som området ved Sneum Sluse som et yndet udflugtsmål byder på.

Arbejdsgruppen mener det er oplagt at udnytte stedets mange formidlingsaktiver ved blandt andet at fortælle digehistorien, oplyse om det exceptionelle fugleliv og give de besøgende et levende indtryk af slusens betydning for området.

Mangler en del

Pengene fra SE skal overordnet medvirke til at udbrede kendskabet til Nationalpark Vadehavet og Unesco Verdensarv, og de 100.000 kr. skal blandt andet bruges til på bæredygtig vis at etablere familieshelters, madpakkehus, flydebro, stormflodssøjle og informationstavler til de mange historier og informationer, der er tilknyttet området.

- Vi er i Sneum Sluse-gruppen rigtig glade for de mange penge fra SE Vækstpulje, og vi har netop modtaget tilladelse fra Kystdirektoratet til at gå i gang og er nu i gang med at søge Esbjerg Kommune om tilladelser, siger Helle Ertmann og forklarer, at man økonomisk set endnu mangler en del for at komme i mål.

- Med de 100.000 kr. har vi nu lovning på 140.000 kr. ud af de 415.000 kr, vi budgetterer med. Vi har tidligere modtaget 20.000 kr. fra Nationalpark Vadehavet og ligeledes 20.000 kr. fra Sneum-Tjæreborg Sognefond. Vi søger nu flere fonde, og regner med at kunne gå i gang med opførelsen af shelters mm til foråret, siger Helle Ertmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce