Annonce
Esbjerg

Sluseprojekt modtager stor donation fra vækstpulje

Friluftsprojektet Sneum Sluse har modtaget 100.000 kr. fra SE Vækstpulje, der blandt andet skal bruges til shelters, madpakkehus og infotavler i det smukke område. Arkivfoto: John Frikke
Friluftsprojektet Sneum Sluse, der skal videreformidle de mange naturoplevelser, naturområdet ved Sneum Sluse byder på, har modtaget en donation på 100.000 kr. fra SE Vækstpulje.

Darum: Det vækker stor glæde i Darum, at SE Vækstpulje kan se potentialet i friluftsprojektet Sneum Sluse, og derfor har valgt at bidrage med 100.000 kr. til projektet.

- Vi synes selv, at det er et rigtigt god projekt, og vi har allerede modtaget mange roser for projektet. Blandt andet fra Teknik & Byggeudvalget og Økonomiudvalget i Esbjerg Kommune, hvor vi har fremlagt projektet for at orientere om hvad vi arbejder på. Og vi har fået rigtig fin respons, siger formand for Lokalrådet i Darum, Helle Ertmann, der også er en del af arbejdsgruppen bag det store projekt.

Lokalrådene for Sneum-Tjæreborg og Darum er gået sammen om virkeliggørelsen af et fælles friluftsprojekt, der skal synliggøre og udvide de natur- og kulturoplevelser som området ved Sneum Sluse som et yndet udflugtsmål byder på.

Arbejdsgruppen mener det er oplagt at udnytte stedets mange formidlingsaktiver ved blandt andet at fortælle digehistorien, oplyse om det exceptionelle fugleliv og give de besøgende et levende indtryk af slusens betydning for området.

Annonce

Mangler en del

Pengene fra SE skal overordnet medvirke til at udbrede kendskabet til Nationalpark Vadehavet og Unesco Verdensarv, og de 100.000 kr. skal blandt andet bruges til på bæredygtig vis at etablere familieshelters, madpakkehus, flydebro, stormflodssøjle og informationstavler til de mange historier og informationer, der er tilknyttet området.

- Vi er i Sneum Sluse-gruppen rigtig glade for de mange penge fra SE Vækstpulje, og vi har netop modtaget tilladelse fra Kystdirektoratet til at gå i gang og er nu i gang med at søge Esbjerg Kommune om tilladelser, siger Helle Ertmann og forklarer, at man økonomisk set endnu mangler en del for at komme i mål.

- Med de 100.000 kr. har vi nu lovning på 140.000 kr. ud af de 415.000 kr, vi budgetterer med. Vi har tidligere modtaget 20.000 kr. fra Nationalpark Vadehavet og ligeledes 20.000 kr. fra Sneum-Tjæreborg Sognefond. Vi søger nu flere fonde, og regner med at kunne gå i gang med opførelsen af shelters mm til foråret, siger Helle Ertmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce