Annonce
Aabenraa

Slut efter 16 år: Kurt siger farvel til byrådet

Når 2021 rinder ud, gør Slesvigsk Partis Kurt Andresens byrådstid det samme. Han genopstiller ikke ved valget i 2021, fordi han vil prioritere det landbrug, han driver. Arkivfoto: Jacob Schultz
Han har erfaring i bundter fra kommunalpolitik, men valgkampen i 2021 bliver uden ham. Slesvigsk Partis Kurt Andresen vil satse yderligere på sit erhverv som landmand.
Annonce

Aabenraa: Slesvigsk Parti mister den ene halvdel af en mangeårig Andresen-duo i kommunalpolitik. Det er 54-årige Kurt Andresen, der har meddelt partiforeningen for Aabenraa Kommune, at han ikke genopstiller, når der er kommunalvalg i november 2021.

Det er, når denne byrådsperiode er slut, 12 års byrådserfaring fra Aabenraa og fire års erfaring fra kommunalbestyrelsen i Tinglev, der forsvinder fra ligeledes erfarne Erwin Andresens side.

Mindretallets mål er dog at bibeholde to pladser i byrådet.

- Vi mener, muligheden er til stede, men nu skal vi i gang med at søge efter kandidater. Det er selvfølgelig et tab, at Kurt ikke genopstiller, men det kan også ses som en chance for nye folk, siger Hugo Schmidt, der er formand for Slesvigsk Partis lokalforening i Aabenraa Kommune.

Både Kurt Andresen og Erwin Andresen er over 50 år. Kan man forestille sig, der kommer en yngre kvinde til?

- Det kan man godt, men vi har ingen emner endnu. Det er da helt bestemt et mål at søge efter kvinder til toppen, men også generelt at få flere kvinder på listen, siger Hugo Schmidt, der skal have en kandidatliste klar til forårets opstillingsforsamling.

Annonce

Nu slår tiden ikke til

Det er ønsket om at få mere tid til sit civile erhverv, der har fået Kurt Andresen til at melde fra. Han er landmand og driver en økologisk malkekvægsbedrift med 200 køer og 300 hektar jord.

- Vi har udvidet landbrugsejendommen de sidste tre år og forventer at fortsætte yderligere med udviklingen af ejendommen, og det kræver en mere synlig, daglig ledelse derhjemme, forklarer Kurt Andresen i en pressemeddelelse.

- Jeg er derfor kommet til den erkendelse, at det ikke længere er muligt for mig at være byrådspolitiker og fuldtidslandmand på samme tid med en bedrift af den størrelse, som vi har opnået nu, lyder det videre fra Kurt Andresen, der har sæde i kultur- og fritidsudvalget og teknik- og miljøudvalget.


Det er da helt bestemt et mål at søge efter kvinder til toppen, men også generelt at få flere kvinder på listen.

Hugo Schmidt, formand for Slesvigsk Parti i Aabenraa Kommune


Kort om Kurt

  • Kurt Andresen blev ved kommunalvalget i 2001 valgt til daværende Tinglev Kommunes kommunalbestyrelse, hvor det blev til én periode fra 2002 til 2005.
  • Han stillede ikke op ved valget til sammenlægningsudvalget i ny Aabenraa Kommune i 2005, men han stillede til gengæld med succes op til byrådet i Aabenraa Kommune i både 2009, 2013 og 2017.
  • I alle årene har Kurt Andresen haft Erwin Andresen, der også var med i perioden fra 2005 til 2009, som kollega.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce