Annonce
Sønderborg

Slut efter ti år: Butiksejer drænet for kræfter

Sigga Gisladottir holder i øjeblikket ophørsudsalg og lukker senest i næste uge Garnhulen. Foto: Claus Rantzau Møller
Lange arbejdsdage og længere mellem kunderne får Sigga Gisladottir til at lukke Garnhulen i Sønderborg.

Sønderborg: Senest i næste uge er det slut med Garnhulen på Jernbanegade, som i øjeblikket holder ophørsudsalg med halv pris på alt. Efter mere end ti år har ejeren besluttet at lukke forretningen.

- Det er ikke på grund af økonomien, men fordi der er for mange timer i det. Jeg kan ikke holde til at arbejde 10-12 timer om dagen. Det kan ingen mennesker holde til i lang tid, siger Sigga Gisladottir, som har haft en medhjælper en dags tid om ugen.

I februar 2009 slog hun døren op til butikken, der sælger materialer til håndarbejde indenfor strik og broderi.

- Da jeg i sin tid startede, var det ikke planen, jeg skulle arbejde 24-7. Det er da svært at lukke sin butik. Jeg er da ked af det - også for området, siger den 52-årige kvinde

For 17 år siden tog hun fra Island til Sønderborg sammen med sin mand, Kristinn Richter, der er selvstændig programmør samt medejer af Garnhulen. Omkring årsskiftet besluttede de, at 2019 skulle blive butikkens sidste.

Annonce

Jeg lukker ikke på grund af økonomien, men fordi der er for mange timer i det. Jeg kan ikke holde til at arbejde 10-12 timer om dagen. Det kan ingen mennesker holde til i lang tid

Sigga Gisladottir, ejer af Garnhulen

Fremtiden er uvis

Sigga Gisladottir har tidligere arbejdet for Stof 2000, der lå på i Østergade, indtil den i 2014 lukkede. Den kriseramte kæde har lukket den ene butik på grund af en generel nedgang i branchen. Markedet for stof og sytilbehør er ifølge Stof 2000 faldet med 20 procent.

Noget lignende har Garnhulen også oplevet. Selvom den har haft mange trofaste stamkunder fra nær og fjern, så er det ikke blevet nemmere.

- Vi har haft gode år men også stille år. Vi kan ikke konkurrere med priserne på nettet. Nu stopper jeg, mens legen er god, og der stadig er plus på kontoen, siger Sigga Gisladottir, der kommer fra en familie af selvstændige blandt andet havde faren et tømrerfirma på Island.

Hvad fremtiden bringer ved hun ikke. I første omgang skal hun bare holde fri og hygge sig med en hundehvalp, som familien får i juni.

- Om det blive noget skole eller et deltidsarbejde, det må vi se. I første omgang vil jeg nyde at have pause. Nu starter et nyt kapitel i mit liv. Når man lukker en dør, så åbner der altid en ny, siger Sigga Gisladottir med et lille smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ædle dråber i nye rammer

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce