Annonce
Tønder

Slut med at alle kan få covid-19-test ved grænsen

Fra 17. september bliver det lidt sværere for raske personer, der gerne vil have taget en corona-test. Hvis man har sværere symptomer på Covid-19, skal man stadig ringe til sin egen læge og blive henvist til en test. 
Nu bliver det begrænset, hvem der kan få taget en covid -19-test ved den dansk-tyske grænse. Fra og med torsdag 17. september tilbydes testen kun til udlændinge og borgere, som har været ude af Danmark i mindst et døgn.
Annonce

Tønder: Fra torsdag 17. september bliver det indtil videre sværere at få lavet en covid 19-test for de borgere i grænselandet, som kun har milde eller ingen symptomer på sygdom. Region Syddanmark begrænser antallet af test, fordi Statens Serum Institut i øjeblikket er presset på kapaciteten.

Der kan dog på sigt være nemmere adgang på vej, hvis det står til 2. viceborgmester i Tønder og medlem af Regionsrådet, Mette Bossen Linnet, (V). Hun arbejder for, at der inden årets udgang oprettes seks nye teststeder i Syddanmark, et af dem i Tønder. Det skriver Der Nordschleswiger.

Indtil nu har borgere i Tønder blandt andet kunnet køre til grænsen uden at bestille tid og få lavet en test, når en af de mobile testcentre har stået ved grænsen. Ellers har man skullet bestille en tid på sundhed.dk og køre til et anvist testcenter i landsdelen.

Hvis det nye testcenter indrettes i Tønder, vil man ifølge Der Nordschleswiger kunne få lavet en test, hvis man har få eller ingen milde symptomer. Føler man sig rigtigt syg, skal man stadig ringe til egen læge og få en henvisning.

Covid19-tests

I den seneste tid har Region Syddanmark fået analyseret 5.500 tests om dagen. Det tal skæres nu ned til 4.200.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Sydjylland For abonnenter

Fra abort til aktiv dødshjælp: Esbjerg-etiker har fået knubs for at stikke næsen frem

Annonce