Annonce
Vejen

Slut med at hænge Anni Matthiesen ud

Kaj Vestergaard og Stefanie Dyrvig pillede lørdag Anni Matthiesens cirka 100 plakater ned i Holsted. Foto: Steen Rasmussen

HOLSTED: Måske skulle de bare lade dem hænger, valgplakaterne?

Ja, for der er vist aldrig talt så meget om en lynhurtigt nyvalg som denne gang, hvor røde røde flertal nok er de fleste, men tilsyneladende har hver deres ufravigelige dagsorden.

Medlem af Holsted-Hovborg Venstres bestyrelse Kaj Vestergaard tog straks efter EU-valget partiets dertilhørende plakater ned, selv om de godt måtte hænge til efter folketingsvalget, og lørdag lokkede han så sin kone Stefanie Dyrvig med ud for at tage Anni Matthiesens cirka 100 plakater ned i Holsted.

Op og ned er som bekendt lige langt, men det har alligevel krævet fire arbejdsgange at hænge plakaterne op og ned igen ved de to valg.

- Men vi er ikke træt af valg - kun af resultatet. Det er da endt som noget skidt, synes Kaj Vestergaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce