Annonce
Sønderborg

Slut med coronahår: Hos Azra blev der åbnet med højt humør

Hos Frisørhuset Iris er der højt humør efter tirsdagens genåbning. Kunderne er kommet i en lind strøm, og ejer Azra Hadzimahovic er meget glad for endelig at kunne byde kunderne indenfor igen.  Foto: Ludvig Dittmann
Hos Frisørhuset Iris i Æblegade blev der mandag åbnet med godt humør og friske kræfter efter den lange nedlukning. Kunderne var klar med coronapas og klokken 13 havde de første 20 kunder fået tæmmet lokkerne.

Sønderborg: Smilet er ikke til at tage fejl af. Frisør Azra Hadzimahovic stråler af glæde over endelig at kunne byde sine kunder indenfor i Frisørhuset Iris. Siden nedlukningen i december har der været stille i salonen, men med genåbningen mandag var der igen gang i hårvask, farve og klip. For at kunne åbne er der dog blevet stillet en række krav.

Kunderne skal enten kunne fremvise et coronapas, som viser at de er vaccineret eller har haft corona eller have en maks 72 timer gammel coronatest.

-Det er bare gået så godt. Det er en stor dag. Næsten som da vi åbnede for første gang. Vi har højt humør og kunderne står klar med deres coronatest og coronapas, når de kommer, så det er helt upåklageligt, fortæller Azra Hadzimahovic.

Kalenderen er booket et godt stykke frem, og frisørerne arbejder lange dage lige nu. Men hos Azra Hadzimahovic gør de alt for kunderne.  Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Vil ikke lege betjent

Frem til klokken 13 tirsdag har der været 20 kunder igennem. Azra Hadzimahovic og hendes tre frisører har været i gang siden klokken 8, og fortsætter indtil klokken 20. De lange dage betyder ikke noget for Azra Hadzimahovic. Hun er klar til at gå et ekstra skridt for at få kunderne hurtigere igennem.

- Kunderne kan ikke vente, så hvis der er behov for at vi udvider tiderne, så gør vi også det, siger hun.


Jeg har været bange for, om jeg skulle lege politimand. Jeg vil ikke kunne lide, at skulle afvise folk, og de skal ikke føle, at jeg er mistroisk overfor dem.

Azra Hadzimahovic, frisør


Åse Sandholdt er en af dem, som kom med en lang coronafrisure. I fem måneder har hun ventet på at komme under Azra Hadzimahovic kyndige behandling.

- Jeg har virkelig set frem til at blive klippet. Jeg blev pcr-testet mandag, og havde allerede svar få timer efter, fortæller hun.

Også Jørgen Espensen synes, at håret er blevet en anelse for langt.

- Jeg føler mig flere kilo lettere, så det var fantastisk at komme til frisør igen, siger han.

Retninglinjerne for frisører

Den 6. april åbner frisører og andre liberale erhverv igen.

For at kunne komme til frisør skal man dog kunne fremvise et coronapas som:

  • Viser at man er vaccineret 
  • Viser en højst 72 timer gammel negativ coronatest
  • Viser at man tidligere har været smittet med covid-19

Lige nu findes et coronapas i appen Min Sundhed eller på sundhed.dk.

Man skal som kunde stadig benytte visir eller mundbind.

Det har dog ikke været helt uden bekymringer hos frisøren, at skulle genåbne. For selvom kunderne glædeligt har vist deres negative coronatest, så snart de trådte ind af døren, så har salonejeren været bekymret.

- Jeg har været bange for, om jeg skulle lege politimand. Jeg vil ikke kunne lide, at skulle afvise folk, og de skal ikke føle, at jeg er mistroisk overfor dem, fortæller Azra Hadzimahovic.

Det lange coronahår bliver tirsdagen igennem skiftet ud med en lettere forårsfrisure, for de flestes vedkommende. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Test fungerer

Set fra frisørens synspunkt er der kun en vej ud af nedlukninger og yderligere restriktioner, og det er test. Hun har fulgt nøje med i, om hendes kunder har haft problemer med at blive testet, hvilket ikke har været tilfældet.

Hun roser testindsatsen i Sønderborg og de kunder, som gør alt hvad de kan for at hjælpe med at holde saksen i gang hos Azra Hadsimahovic.

- Vi vil gerne undgå yderligere nedlukninger. Og for at undgå det, så skal vi testes. Sådan er det, hvis vi vil corona til livs, siger hun.

Salonen var i dagens anledning pyntet op med flag. Ejeren selv, beskriver det som en festdag. Foto: Ludvig Dittmann

I resten af april er der fuldt booket hos Frisørhuset Iris og ventelisten for at få tider, som bliver afbestilt er alenlang. Azra Hadzimahovic forsikrer dog, at der nok skal være en tid til alle.

- Folk må ringe ind, så finder vi ud af det, siger hun med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce