Annonce
Aabenraa

Slut med genbrug på Lille Kolstrup

Formand Jutta Sennels fortæller, at der er enighed i bestyrelsen om at lukke Lille Kolstrup Genrbug. Arkivfoto: André Thorup.
En enig bestyrelse har besluttet at lukke Lille Kolstrup Genbrug. Tiden var inde til at stoppe, siger formand Jutta Sennels.

AABENRAA: Omsætningen er faldende og udlejeren har andre planer med området.

Det er baggrunden for, at foreningen bag Lille Kolstrup Genbrug har valgt, at tiden er inde til at lukke butikken.

Det sker ved udgangen af august, og indtil da er priserne i butikken sat et nøk nedad.

- Det er os selv, der har opsagt lejeaftalen, men det sker blandt andet, fordi Coop, der ejer lokalerne, er ved at sælge dem videre, fortæller Jutta Sennels, der er formand for Lille Kolstrup Genbrug.

- Det falder sammen med, at vi, der står bag butikken, er enige om, at det er ved at være på tide at stoppe. Lille Kolstrup Genbrug har eksisteret i ti gode år, men nu må det være slut, siger formanden.

Det er Luthersk Mission og menigheden omkring Sct. Nicolai Kirke, der har stået bag Lille Kolstrup Genbrug sammen med Alpha Danmark.

Annonce
Det er os selv, der har opsagt lejeaftalen, men det sker blandt andet fordi, Coop, der ejer lokalerne, er ved at sælge dem videre.

Jutta Sennels, formand for Lille Kolstrup Genbrug.

Fakta-butikken

Coop, der har drevet Fakta-butik fra naboejendommen, der har facade mod Løgumklostervej, kan ikke fortælle, hvad det er for planer, der er for den snart forhenværende genbrugsbutik.

- Vi har indledt en betinget salgsaftale med en køber omkring ejendommen. Hvem køberen er, kan vi ikke sige, før salget er på plads, lyder det fra informationsdirektør hos Coop, Jens Juul Nielsen.

Han fortæller også, at det ikke er Coop, der ejer den nu tomme Fakta-butik.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce