Annonce
Tarm

Slut med kæmpehuller i vejen: Cykelsti mellem Vostrup og Hemmet indvies

Flotte ser de ud, de tre broer på cykelstien mellem Vostrup og Hemmet. Her er én af dem fotograferet, mens rækværket blev sat op. Foto Ringkøbing-Skjern Kommune.
Broer over tre vandløb er gjort færdige; onsdag 23. oktober klippes den røde snor på p-pladsen ved Brugsen i Hemmet.

HEMMET/VOSTRUP: Der har været et par huller på vejen - tre for at være helt nøjagtig …

Men nu er det ganske vist: Onsdag 23. oktober klokken 15.00 åbnes cykelstien mellem Vostrup og Hemmet!

Den officielle indvielse sker på p-pladsen ved Brugsen i Hemmet. Her vil formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg John G. Christensen holde åbningstalen og klippe den røde snor, og her vil kommunen i samarbejde med Lønborg-Vostrup Borgerforening, Hemmet Borgerforening og spejderne i Vostrup være værter ved en grillpølse, øl og vand samt kaffe/te og småkager.

Selve cykelstien har været færdig længe, men der var tre huller i den, hvor der skulle anlægges broer.

Kommunen løb dog ind i et uforudset problem: Et nyt fiberkabel ligger et sted under cykelstien, og da der var en trykledning i nærheden, var der frygt for, at fiberkablet kunne have forskubbet sig, så man ikke kendte den nøjagtige placering. Det indebar en risiko for at komme til at grave ind i fiberkablet, når broerne skulle monteres.

Den manglende færdiggørelse skabte en del utilfredshed blandt borgere i området - men nu har de altså grund til at feste. Broerne er kommet på plads, og de ser rigtig flotte ud!

John G. Christensen er også glad for, at stien er fuldført.

- Der er et udtalt ønske om cykelstier i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hvis der var ubegrænsede midler til rådighed, havde vi gerne anlagt mange flere kilometer cykelsti, fordi vi kan se, at de bliver brugt og påskønnet – både af lokale borgere og af turisterne, siger John G. Christensen.

- På cykelstien mellem Vostrup og Hemmet har vi mødt nogle uforudsete udfordringer på vejen, derfor er jeg ekstra glad for at kunne åbne den strækning, og jeg håber, at den vil blive brugt flittigt.

I hvert fald er det forventningen, at rigtig mange vil bruge cykelstien på onsdag, hvor alle opfordres til at møde op i Vostrup på skolens P-plads ved Tarmvej kl 14.15, og cykle eller gå de fire kilometer til Hemmet, hvor den officielle indvielse af cykelstien altså starter på Brugsens P-plads klokken 15.00.

Vælger man at cykle fra Vostrup til Hemmet, opfordrer arrangørerne til, at man husker cykelhjelmen og tager hensyn til hinanden på cykelstien.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce