Annonce
Esbjerg

Slut med muskler i Maskineriet: Corona har taget livet af populært træningscenter i Esbjerg

Da Maskineriet åbnede i Esbjerg var det med en forhåbning om at gøre crossfit mere tilgængeligt for mennesker i alle aldre. Netop den mission føler direktøren bag det nu lukkede center, at man nåede i mål med. Arkivfoto
Efter godt seks år i Esbjerg er det den 1. juni slut med crossfit-træning i Maskineriet i Tordenskjoldgade. Ifølge Arca, kæden bag det populære center, er man blevet et offer for coronakrisen, der har ramt økonomien så hårdt, at der ikke var andre muligheden end at lukke.

ESBJERG: Forventningerne var skudt i vejret, da den store kæde CrossFit Copenhagen, der i dag har skiftet navn til Arca, i 2015 åbnede sit første center uden for København.

Med et hav af centre og tusindvis af medlemmer i ryggen åbnede man i det der tidligere har huset både maskin- og bowlinghal i Tordenskjoldsgade, hvor de besøgende i stedet for at tage kegler, nu skulle prøve grænser med hård fysisk træning.

Den 1. juni er eventyret dog slut.

Annonce

Som en konsekvens af coronakrisen har Arca valgt at lukke afdelingen i Esbjerg, der har været hårdt ramt af nedlukningerne det seneste års tid.

- Det har været hårdt at leve i uvished om, hvornår vi kan få lov at åbne igen, og nu kan vi desværre konstatere, at der er for langt tilbage til noget, der giver mening. Vi ved jo ikke engang, om vi kan få lov at åbne for indendørstræning igen, før vi lukker, siger direktør i Arca, Klaus Vesti Andersen, der også har set sig nødsaget til at lukke afdelingen i Kolding.

Håber at vende tilbage

Da Maskineriet åbnede, var det med en klar forhåbning om at nedbryde fordommene omkring crossfit som en aktivitet, der kun er for pumpede mænd i bar overkrop. Målet var, at det skulle blive et sted, hvor både børn, ældre og dem midt i mellem kunne komme for at komme i bedre form. Og det er man kommet i mål med.


Over årene har vi opbygget et fantastisk fællesskab med vores medlemmer, så derfor er vi selvfølgelig virkelig ærgerlige over at lukke, særligt på grund af alle dem, som er kommet hos os igennem mange år. Men måske kan vi en dag vende tilbage til Esbjerg igen

Klaus Vesti Andersen, direktør i Arca


Maskineriet har gennem årene udviklet sig til et populært mødested for mange forskellige slags mennesker, lyder det.

- Jeg synes helt klart, at vi er kommet i mål med vores ambitioner fra dengang vi startede. Vi har vist, at crossfit er for alle, og at Maskineriet har været et sted, hvor alle kunne komme. Det har generelt været en stor succes, men det her har været ude af vores hænder. Der har ikke været noget at gøre, siger Klaus Vesti Andersen, der særligt er skuffet på vegne af Maskineriets medlemmer.

- Over årene har vi opbygget et fantastisk fællesskab med vores medlemmer, så derfor er vi selvfølgelig virkelig ærgerlige over at lukke, særligt på grund af alle dem, som er kommet hos os igennem mange år. Men måske kan vi en dag vende tilbage til Esbjerg igen, siger direktøren, der håber, at man får mulighed for at sige ordentligt farvel til medlemmerne med en sidste omgang indendørs træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce