Annonce
Tarm

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Hilde-Kristin Reed Mogensen er endnu ikke i stand til at genoptage sit arbejde som dyrlæge efter en hård kræftsygdom. Nu står hun til at miste sine sygedagpenge.
Kræftramt kvinde kan ikke få sygedagpengeperioden forlænget; Jobcentret har ifølge Hilde-Kirstin Reed Mogensen hentet oplysninger hos de forkerte læger.

RINGKØBING: Den kræftsyge Hilde-Kristin Reed Mogensen fra Tim kan stadig ikke få forlænget det tidsrum, hvori hun kan modtage sygedagpenge.

- Jeg har fået en ny partshøring fra jobcenteret om deres afgørelse omkring forlængelse af sygedagpenge. De vil stadigvæk ikke - ifølge lederen af Jobcentret - forlænge sygedagpengeperioden efter modtagelsen af “supplerende oplysninger fra onkologerne”. Desværre har de bedt om oplysninger fra kirurgerne i Viborg, som ikke kan udtale sig om min almene tilstand, i stedet for at henvende sig til onkologerne (kræftlægerne, red.) igen, siger Hilde-Kristin Reed Mogensen.

- Jeg har nu afsendt kommentarer til partshøringen og vedhæftet et notat fra min ansvarlige læge i onkologien i Herning - der skulle udfylde den første statusattest - som hun skrev i torsdags.

Hilde-Kristin Reed Mogensen, der arbejder som dyrlæge i Ringkøbing, blev sygemeldt den 6. november sidste år med kræft. Sidst i maj i år gennemgik hun efter et halvt års kemobehandling en stor operation for brystkræft.

Annonce

Ikke berettiget

Samtidig med, hun blev opereret, udløb den periode på 22 uger, hvori hun kunne få sygedagpenge. Perioden kunne godt forlænges, men rådgiveren fra Jobcentret ved Ringkøbing-Skjern Kommune vurderede, at det var der intet grundlag for i Hilde-Kristin Reed Mortensens tilfælde.

I stedet skulle hun flyttes til et jobafklaringsforløb, hvilket ville betyde, at hun månedligt ville opleve en nedgang i sin indtægt fra 18.000 kroner i måneden til omkring 15.000 kroner.

Hilde-Kristin Reed Mortensen protesterede mod den afgørelse.

- Det handler ikke om pengene, men om det urimelige i, at jeg som ikke-færdigbehandlet kræftpatient skal flyttes fra sygedagpenge til jobafklaring. Jeg ønsker at gøre opmærksom på, at der enten er noget galt med lovgivningen eller med den måde, hvorpå Jobcentret fortolker loven; efter min mening er der tale om en fejlvurdering af min sag.

Jobcentrets afgørelse mødte stor kritik i vide kredse - både fra borgere og fra politisk hold, og det endte med, at Hilde-Kristin Reed Mogensen - som loven giver mulighed for - fik sygedagpengeperioden forlænget halvanden måned.

Slut tirsdag

- Men tirsdag er det slut, så går jeg over på ressourceforløbsydelse, siger hun.

Hilde-Kristin Reed Mogensen mener dog, at Jobcentret har truffet sin afgørelse på et forkert grundlag.

- Kirurgerne har blot vedhæftet min journal, hvori der står noget om, hvordan såret heler, og det er formentlig baggrunden for Jobcentrets beslutning. Men lige nu er jeg i antistofbehandling og skal snart i strålebehandling, fordi jeg har en aggressiv form for kræft

Hilde-Kristin Reed Mogensen har som nævnt oven for indgivet svar som led i partshøringen, men har ikke på forhånd de store forventninger til, at det ændrer noget på Jobcentrets beslutning.

- Jeg kan altid gå videre til Ankestyrelsen, men der kan gå lang tid, får de træffer en afgørelse, siger hun.

- Det var i øvrigt svært nok at aflevere partshøringen. Jeg fik et autosvar tilbage om, at medarbejderen holder ferie de næste tre uger. Heldigvis havde jeg beskæftigelseschef Kim Ulv Christensens mailadresse, som jeg sendte den til. Jeg har dog ikke hørt fra ham, så nu må vi se, om min mail ændrer noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce