Annonce
Esbjerg

Slut med tynd færgekaffe: Kaffebar ved Fanøfærgeriet åbner til marts

Billedet giver et indtryk af, hvordan en Barista's Coffe Shop vil kunne se ud i terminalbygningen ved Fænøfærgen på Esbjerg Havn. Kaffebaren her findes om bord på en af Molslinjens hurtigfærger, og mange elementer i udseende og udstyr vil gå igen i den kommende kaffebar, hvor kiosken ved færgen findes i dag. Foto: Jan Kejser
Molslinjen/Fanølinjen er med den første Barista's Coffee Shop på land klar til at ansætte leder og personale til kaffebar i Esbjerg.

Esbjerg/Fanø: Det skal være slut med tynd færgekaffe ved Fanø-færgeriet i Esbjerg. Den nye kaffebar ved Fanøfærgen i Esbjerg er klar til åbning allerede til foråret med kvalitetskaffe til de rejsende.

Tirsdag den 2. marts åbner Molslinjen/Fanølinjen for udskænkning af en stribe kaffevarianter fra en Barista's Coffee Shop i færgeriets lokaler på havnen i Esbjerg. Under navnet "Østerlandsk Thehus" vil der også blive solgt sort-, grøn- og urtethe.

Åbningstiden bliver fra 07 til 19 alle ugens dage - og udvidede åbningstider i sommerhalvåret.

Annonce


Lederen skal gennem et intensivt forløb for at blive udlært (...) som barista.

Fra artiklen


Molslinjens kaffekoncept findes allerede om bord på alle Molslinjens hurtigfærger, hvor man sælger bæredygtig kvalitetskaffe og andre drikke serveret i miljørigtigt og nedbrydeligt service. For kaffefreaks er der tale om bæredygtig luksuskaffe fra Kifaru Coffee i Tanzania.

Med den første Barista’s kaffebar på land på havnen i Esbjerg kan de rejsende få en bedre service og oplevelse, mens man venter på færgeturen til Fanø.

De rejsende med Fanøfærgerne vil opleve store forbedringer fra 2021, hvor der både indsættes elfærge og havnearealerne ved færgeriet i Esbjerg og på Fanø opgraderes. Foto: Fanølinjen

- Området ser lidt trist ud, så det vil vi gerne gøre noget ved. Det betyder noget for oplevelsen for både de lokale rejsende og de mange turister, som skal til og fra havnen i Esbjerg på deres tur til Fanø, siger administrerende direktør Carsten Jensen.

Med en helt ny luksus-kaffebar på havnen bliver det muligt at nyde ventetiden med god kaffe fra en kaffebar, hvor der tænkes bæredygtighed ind i hele konceptet – kaffe og the serveres i  kopper med låg samt servietter og bestik lavet af bæredygtige materialer.

Kaffebarens leder søges nu

Allerede nu søger man en daglig leder til kaffebaren, og de kvalifikationer, man ønsker, afslører, at man har store ambitioner og forventninger til stedet, som åbenlyst ikke bliver en traditionel kaffebar på en travl havn.

Lederen skal således igennem et intensivt forløb for at blive udlært i menukortet samt opnå kompetencer som barista - kaffebrygger og -udvikler. Også det øvrige personale uddannes til baristaer, så kaffen bliver ”håndlavet”.

Molslinjen/Fanølinjen er på jagt efter en leder med en faglig uddannelse inden for butik, og vedkommende skal have erfaring i ledelse af butiksmedarbejdere. Lederen skal sikre, at Barista's koncepter overholdes, og der følger også budgetansvar og andre traditionelle lederopgaver med.

Med de mange tyske gæster til Fanø er det et krav, at man skal beherske mundtlig tysk på brugerniveau.

Med en åbning af kaffebaren den 2. marts 2021 skal lederen tiltræde en måned før - altså 1. februar eller efter aftale.

Molslinjen og Fanø

Molslinjen A/S har sejlet rutefart på Kattegat siden 1966 og er i dag et af Danmarks førende færgerederier.

1. september 2018 overtog Molslinjen besejlingen af Bornholm

1. november 2018 kom der yderligere fire nye ruter til, herunder Fanølinjen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Esbjerg

Esbjerg skal have kødfrie dage i de offentlige institutioner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Annonce