Annonce
Esbjerg

Slut med tynd færgekaffe: Kaffebar ved Fanøfærgeriet åbner til marts

Billedet giver et indtryk af, hvordan en Barista's Coffe Shop vil kunne se ud i terminalbygningen ved Fænøfærgen på Esbjerg Havn. Kaffebaren her findes om bord på en af Molslinjens hurtigfærger, og mange elementer i udseende og udstyr vil gå igen i den kommende kaffebar, hvor kiosken ved færgen findes i dag. Foto: Jan Kejser
Molslinjen/Fanølinjen er med den første Barista's Coffee Shop på land klar til at ansætte leder og personale til kaffebar i Esbjerg.

Esbjerg/Fanø: Det skal være slut med tynd færgekaffe ved Fanø-færgeriet i Esbjerg. Den nye kaffebar ved Fanøfærgen i Esbjerg er klar til åbning allerede til foråret med kvalitetskaffe til de rejsende.

Tirsdag den 2. marts åbner Molslinjen/Fanølinjen for udskænkning af en stribe kaffevarianter fra en Barista's Coffee Shop i færgeriets lokaler på havnen i Esbjerg. Under navnet "Østerlandsk Thehus" vil der også blive solgt sort-, grøn- og urtethe.

Åbningstiden bliver fra 07 til 19 alle ugens dage - og udvidede åbningstider i sommerhalvåret.

Annonce


Lederen skal gennem et intensivt forløb for at blive udlært (...) som barista.

Fra artiklen


Molslinjens kaffekoncept findes allerede om bord på alle Molslinjens hurtigfærger, hvor man sælger bæredygtig kvalitetskaffe og andre drikke serveret i miljørigtigt og nedbrydeligt service. For kaffefreaks er der tale om bæredygtig luksuskaffe fra Kifaru Coffee i Tanzania.

Med den første Barista’s kaffebar på land på havnen i Esbjerg kan de rejsende få en bedre service og oplevelse, mens man venter på færgeturen til Fanø.

De rejsende med Fanøfærgerne vil opleve store forbedringer fra 2021, hvor der både indsættes elfærge og havnearealerne ved færgeriet i Esbjerg og på Fanø opgraderes. Foto: Fanølinjen

- Området ser lidt trist ud, så det vil vi gerne gøre noget ved. Det betyder noget for oplevelsen for både de lokale rejsende og de mange turister, som skal til og fra havnen i Esbjerg på deres tur til Fanø, siger administrerende direktør Carsten Jensen.

Med en helt ny luksus-kaffebar på havnen bliver det muligt at nyde ventetiden med god kaffe fra en kaffebar, hvor der tænkes bæredygtighed ind i hele konceptet – kaffe og the serveres i  kopper med låg samt servietter og bestik lavet af bæredygtige materialer.

Kaffebarens leder søges nu

Allerede nu søger man en daglig leder til kaffebaren, og de kvalifikationer, man ønsker, afslører, at man har store ambitioner og forventninger til stedet, som åbenlyst ikke bliver en traditionel kaffebar på en travl havn.

Lederen skal således igennem et intensivt forløb for at blive udlært i menukortet samt opnå kompetencer som barista - kaffebrygger og -udvikler. Også det øvrige personale uddannes til baristaer, så kaffen bliver ”håndlavet”.

Molslinjen/Fanølinjen er på jagt efter en leder med en faglig uddannelse inden for butik, og vedkommende skal have erfaring i ledelse af butiksmedarbejdere. Lederen skal sikre, at Barista's koncepter overholdes, og der følger også budgetansvar og andre traditionelle lederopgaver med.

Med de mange tyske gæster til Fanø er det et krav, at man skal beherske mundtlig tysk på brugerniveau.

Med en åbning af kaffebaren den 2. marts 2021 skal lederen tiltræde en måned før - altså 1. februar eller efter aftale.

Molslinjen og Fanø

Molslinjen A/S har sejlet rutefart på Kattegat siden 1966 og er i dag et af Danmarks førende færgerederier.

1. september 2018 overtog Molslinjen besejlingen af Bornholm

1. november 2018 kom der yderligere fire nye ruter til, herunder Fanølinjen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Hviding asylcenter kører på laveste blus med 135 beboere

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Storstilet ombygning til 600 millioner: Se hvordan den moderniserede bydel har ændret sig

Tønder For abonnenter

Fra slot til småt: Forskellen på det dyreste og det billigste hus i Tønder Kommune er lidt mere end syv millioner

Tønder

Vej spærret efter jernbaneuheld: To biler og tog involveret

Sydjylland

Københavnerne har næsten dobbelt så mange antistoffer som syddanskerne: Så mange mennesker i Region Syddanmark har haft corona

Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB For abonnenter

EfB-analyse: Mange bekymringer – men også to lyspunkter

Sydjylland

Kan koste dig flere millioner: Mange hundeejere glemmer lovpligtig forsikring, og det kan blive hundedyrt

Sport

Dette gik du glip af i nat: Dansk kajakhåb stryger sikkert i semifinalen ved OL

Varde

I Skagen har de Hellerup-ugen - I Vejers har de hele sommeren

Livsstil For abonnenter

Så dyrt kan det blive, hvis din hund ikke er ansvarsforsikret

Haderslev

Kommunen sparer Café Regnbuens kontorareal væk: - Vi føler lidt, det er blevet trukket ned over ørerne på os

Annonce