Annonce
KIF Kolding

Slutspillets læring: Der skal så lidt til, før KIF Kolding ikke har en kinamands chance

Vetle Rønningen og KIF Kolding har stadig en mikroskopisk chance for at nå i semifinalen, hvis holdet vinder sin slutspilskamp hjemme mod SønderjyskE onsdag aften. Foto: Ole Nielsen.
Selv om sejre i de resterende fire slutspilskampe ikke er garanti for en plads i DM-semifinalerne, skal KIF stadig bruge slutspillet til at samle erfaringer til fremtiden.

HÅNDBOLD: Selv hvis KIF Kolding taber onsdagens hjemmekamp mod SønderjyskE og dermed har udspillet sine muligheder for at komme i DM-semifinalerne, er der stadig meget på spil for holdet.

Det mener cheftræner Andreas Toudahl, som vurderer, at det nye KIF-hold høster givtig erfaring til fremtiden.

- Det er rigtig fin læring for os. Både hvor gode vi skal være for at være med mod de allerbedste, men også hvor lidt, der skal til, for at vi ikke har en kinamands chance, siger Toudahl.

Annonce

- Vi spiller vores chance, men det er også lærepenge til et hold som vores, som er ungt som hold sammen, og jeg er ung i faget som cheftræner. Selv hvis vi ikke kommer i semifinalen, skal vi have sejre eller som minimum suge erfaring til os, fastslår han.

OPTAKT

Håndbold, slutspillet

Onsdag klokken 18.30: KIF Kolding - SønderjyskE

TV: TV2 Sport

JV tipper: 28-30

Slutspillet er bare noget andet end grundspillet. De bedste klubber herhjemme finder lige et ekstra gear, når sæsonen kulminerer, og det mærker spillerne på egen krop.

- Jeg kan huske det selv fra min tid som spiller. Tacklingerne får lige 20 procent mere. Du skal eddermame være der, for ellers går det bare lynhurtigt. Det er også det, vi mærker, når vi spiller en fabelagtig halvleg oppe i Silkeborg. Noget af det bedste, vi har spillet, og vi fører med én ved pausen. Så går der ti minutter, hvor vi sjusker med nogle ting og ikke lykkes, og så har vi tabt en håndboldkamp, pointerer KIF-træneren.

Målsætningen blev nået

Det må betegnes som en positiv overraskelse, at KIF efter en turbulent sommer fik stablet et hold og et trænerteam på benene, som har ført klubben til en plads i slutspillet. For første gang i tre år kæmper den hæderkronede klub ikke for at undgå nedrykning.

- Nu havnede vi her i år, fordi vi har været dygtige på rigtig mange parametre. Det første, vi gjorde, da vi fik slutspilspladsen, var at undgå nedrykningsspøgelset. Uanset hvad er du i nedrykningsfare, hvis du bliver nier, og klubbens målsætning var, at klubben skulle redde sig ved at undgå nedrykning, siger Toudahl.

- At vi så er nået så langt resultatmæssigt, synes jeg bare er fedt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce